Llagostera 0-1 Girona: Gol i gràcies

El Girona continua sumant punts i partits sense perdre. En concret, ja són set encontres consecutius els que encadena l'equip blanc-i-vermell sense perdre, en els quals ha aconseguit quatre victòries i tres empats, deixant escapar tan sols sis dels últims vint-i-un punts.

L'horrorós inici de temporada ha obligat ara al Girona a fer molts punts en pocs partits per a retallar distàncies amb els sis primers i allunyar-se de la zona de descens. Els de Machín, que estan en estat de gràcia, queden després del partit d'avui onze punts per sobre de les posicions vermelles i tan sols a quatre dels llocs de play-off, tot i que encara falta que juguin molts dels equips els seus respectius partits.

Avui, un dia gris passat per aigua, l'únic al·licient que hi havia a Palamós era el derbi gironí entre un Llagostera necessitat de punts i un Girona en dinàmica ascendent. Tots dos equips arribaven a la cita amb la imperiosa necessitat de guanyar per apropar-se una mica més als seus respectius objectius, i per a fer-ho, tots dos entrenadors podien comptar pràcticament amb la totalitat de la seva plantilla.

Si és cert que el partit ha estat marcat per la polèmica arbitral, també ho ha estat per la polèmica actuació dels membres de seguretat del Llagostera, que no han deixat entrar als aficionats del Girona ni aplaudidors ni trompetes ni bombos i per les impertinents paraules del tècnic del blaugrana cap a la colla jova del Girona i cap al davanter Jaime Mata, per, segons ell, haver simulat el penal de la victòria del Girona.

L'encontre ha començat dominat per l'equip local. David Querol ha portat de corcoll a Aday per la banda esquerra i en conseqüència a Carles Mas, que no donava l'abast, i a la mitja part ha estat substituït per Richy. El mateix Querol ha tingut l'ocasió més clara del seu equip, amb un mà a mà amb Isaac Becerra que el porter badaloní ha aconseguit aturar. La poca iniciativa ofensiva dels dos carrilers (Javi Álamo i Aday Benítez) i l'atac constant del Llagostera han provocat que en tota la primera meitat el més perillós del Girona fos un xut llunyà d'Àlex Granell, mentre els locals han tingut nombroses ocasions per obrir el marcador, sobretot a pilota aturada.

La segona meitat ha servit per canviar la dinàmica del partit. Ara, el Girona també buscaria la porteria de René, tot i que continuaria patint amb els contracops dels llagosterencs. Al minut 15'Jaime Mata errava incomprensiblement un remat a boca de gol després d'un mal refús de Tito, defensor del Llagostera, però poc després reaccionaven els locals mitjançant Samu de los Reyes, que enviava una pilota al pal, i al refús afortunadament errava Chus Herrero sobre la línia de gol. Uns minuts més tard, Benja Martínez enviava una pilota molt perillosa cap a l'arc gironí, però Isaac Becerra aconseguia aturar-la amb una bona intervenció. Ja a les acaballes, un dubtós i polèmic penal d'Aimar sobre Mata es convertia amb el gol d'Àlex Granell, que definia la pena màxima amb un xut ras pel centre de la porteria.

Un cop més, el Girona aconsegueix un gol en l'últim sospir que li dóna una vital victòria, mentre que el Llagostera s'enfonsa cada cop més en la classificació i ja és cuer a sis punts de la salvació, que podrien ser més si demà guanyen els equips que marquen la salvació.

Comentaris