El que riu l'últim riu millor

L'inici de temporada no va ser bo. Tot i guanyar a Bilbao en el primer partit de lliga, la remuntada del Numància a Montilivi en els últims cinc minuts del segon partit del campionat va suposar un cop dur psicològicament pel Girona que es va accentuar a causa del fatal desenllaç de la temporada anterior que molts gironins encara no havien paït. Una dinàmica molt dolenta com a locals combinada amb una de no força bona a domicili va fer caure al Girona en picat en la classificació durant la primera volta, fins al punt d'arribar a estar a tan sols un punt de les posicions de descens, en les quals mai va arribar a entrar. L'equip de Machín competia i els posava les coses difícils als rivals, però la falta de punteria i la mala sort sempre acabaven passant una mala jugada als blanc-i-vermells, que a part d'enfonsar-se en la classificació, també s'enfonsaven anímicament en veure com el somni de l'ascens cada cop quedava més lluny.

Tal com deia Jordi Guerrero en una entrevista a Gironistes Online fa unes setmanes, el grup mai va deixar de creure en ell mateix i sempre van estar molt units, i segurament va ser això el que va fer que tornant de les vacances de Nadal, l'equip dones un gir radical i comencés a sumar punts jornada rere jornada. Fruit d'això, el Girona va anar escalant posicions, fins al punt d'arribar a poder canviar l'objectiu que ja s'havia assumit que seria la permanència, pel de l'ascens. L'equip de Machín seria ara mateix primer en la classificació si només tinguéssim en compte els punts aconseguits per tots els equips durant la segona volta, i de fet, els seus registres durant aquest segon tram de campionat són molts semblants als aconseguits la temporada passada, on l'equip va estar a un minut d'aconseguir per primer cop en tota la història l'ascens a Primera.

Clarament, a Montilivi han desaparegut els fantasmes que estaven instal·lats des del juny de l'any passat, i és una evidència que el Girona és candidat a, si més no, entrar en play-off, sempre i quan continuï amb aquesta dinàmica positiva. De fet, l'equip de Machín ha recordat molt durant aquestes últimes jornades al de l'any passat, i ha demostrat que és capaç de guanyar a qualsevol equip, sigui de la part alta o baixa de la classificació. De totes maneres, com en tot, encara queden aspectes a millorar, com la punteria dels davanters, la qual està fallant bastant, o el rendiment a casa, i és que ara mateix el Girona és un dels equips de la part alta que més punts ha deixat escapar com a local.

Comentaris