Girona 0-0 Osasuna: Empat que sap a poc

El Girona es plantava a la trenta-dosena jornada amb l'obligació de sumar contra l'Osasuna si volia continuar aspirant a entrar en llocs de play-off. Els navarresos, que havien realitzat un inici de temporada esplèndid, arribaven a Montilivi amb una dinàmica de resultats força dolenta, i amb algunes baixes importants, com la de Merino al mig del camp.

Pablo Machín optava d'inici per deixar a Granell a la banqueta. El migcampista català, que sortia d'una lesió lleu que l'havia apartat dels terrenys de joc durant dues setmanes, començava d'inici a la banqueta per evitar mals majors, i en conseqüència, Alcaraz i Eloi eren per tercera setmana consecutiva titulars al doble pivot.

El Girona va començar, com ja és habitual, molt intens. Els navarresos es van veure desbordats per les constants arribades d'Álamo i Clerc per les bandes i van començar a veure perillar el marcador, però eren incapaços de revertir la situació i no aconseguien passar del mig del camp amb la pilota jugada. Tot i les constants aproximacions del Girona, les més perilloses no van arribar fins passats vint minuts de joc. Primer va ser una centrada de Borja García mal rebutjada per Nauzet que una mica més i acaba convertint-se en l'u a zero de no ser per un defensa que va aconseguir treure la pilota sobre la línia de gol, posteriorment va ser Lejeune qui va enviar un cop de cap fregant el travesser, i més tard, Javi Flaño va estar a punt d'enviar una centrada de Clerc dins la seva pròpia porteria, però el pal ho va evitar. Després de mitja hora frenètica, el Girona va cedir un xic i l'Osasuna va començar a arribar a l'àrea blanc-i-vermella, però sense excessiu perill.

La represa va començar amb els papers canviats. L'Osasuna collava i Urko Vera, en tan sols quatre minuts, va poder marcar dos gols que no van acabar entrant dins la porteria d'Isaac Becerra perquè tots els astres es van alinear. El Girona va reaccionar amb un tímid xut de Borja García i un remat de cap forçat d'Alcalá, i cap dels dos equips va tornar a arribar amb perill a la porteria del contrari fins al minut vuitanta-set, quan Roberto Torres es va quedar sol davant Isaac, però el seu xut, excessivament creuat, es va estavellar contra la part interior del pal i Pedro Alcalá, amb dificultats, va aconseguir allunyar la pilota.

Al final, empat injust a Girona entre dos equips amb dinàmiques molt oposades però que aspiren a poder acabar la temporada en llocs de play-off. Els de Pablo Machín es queden a tres punts del play-off i perden l'oportunitat de retallar a tan sols un la distància. De totes maneres, la pròxima jornada visitaran el camp del Lugo, i de guanyar, de ben segur que encara quedaran més a prop de la sisena posició a causa dels molts enfrontaments entre rivals directes que hi haurà.

Comentaris