Injusta marginació de Jairo

Jairo Morillas va arribar cedit a l'estiu per l'Espanyol avalat pels disset gols que havia anotat la temporada anterior amb el filial blanc-i-blau al grup tercer de segona b. El davanter de Gilena va aterrar a Girona teòricament per ser el suplent de Mata, Felipe i Sobrino, però tot i això, des del primer dia va començar a demostrar que podia perfectament pispar-li el lloc a qualsevol d'aquests tres. De fet, el seu primer gol com a blanc-i-vermell va ser servir per aconseguir la victòria a Bilbao en la primera jornada de lliga.

Tot i que les sensacions eren que Jairo podia aportar quelcom molt interessant a la davantera del Girona, Pablo Machín va optar per utilitzar-lo durant pràcticament tota la primera volta com a revulsiu a les segones parts, paper que va resoldre molt bé anotant fins a sis gols i fins i tot, arribant a ser durant alguns trams de la temporada màxim golejador de l'equip, per sobre de l'indiscutible Jaime Mata. Segurament va ser això, sumat a la lesió de Sobrino i als problemes físics de Felipe, el que va fer que els últims partits de la primera volta i algun dels primers de la segona els jugués ell de titular al costat de Mata. Jairo va complir i va deixar bones sensacions, però els fitxatges de Lekić i Cristian Herrera durant el mercat hivernal van fer que Pablo Machín deixes de donar minuts al davanter cedit per l'Espanyol, canviant així el bon rendiment de l'andalús pels jugadors que havien arribat, dels quals l'únic que se sabia era el nom. Des del de febrer Jairo ha aparegut amb comptagotes als terrenys de joc, i per més inri, la sermana passada va patir una lesió muscular en els entrenaments, quelcom que li va fer perdre fins i tot el seu lloc a la convocatòria.

Ara, amb la reaparició de Sobrino i el bon moment de Mata, Lekić i Cristian, Jairo podria seguir els passos de Felipe Sanchón, qui en tota la segona volta pràcticament no ha entrat ni en una sola convocatòria. El superàvit de davanter els està passant factura a tots dos, i si Machín no decideix el contrari, hauran de veure els partits de la graderia fins a final de temporada. De totes maneres, i sense haver jugat més de la meitat del que podria haver jugat, Jairo continua sent el segon màxim anotador de l'equip amb sis dianes.

Comentaris