Lugo 1-1 Girona: La història es repeteix

El Girona es presentava a l'Anxo Carro amb ganes de poder guanyar per intentar entrar en play-off d'ascens, o si més no, apropar-s'hi encara més. De totes maneres, Pablo Machín i els seus jugadors eren conscients de la dificultat de puntuar contra un equip com el Lugo, molt ordenat defensivament i perillós en atac, sobretot gràcies al seu davanter referència, Pablo Caballero.

Per aquest partit, Pablo Machín recuperava a Rubén Sobrino, després d'estar quatre mesos lesionat, però perdia a Jairo Morillas, per problemes físics. El tècnic va tornar a repetir per tercera setmana consecutiva la mateixa alineació, i va sorprendre a tothom tornant a deixar a Àlex Granell a la banqueta, i és que el català, indiscutible als onzes de Pablo Machín fins que malauradament es va lesionar, ja feia dues setmanes queestava recuperat i entrava a les convocatòries.

El matx va començar amb un clar domini del Girona, com ja sol ser habitual en tots els partits dels catalans. Les ocasions no van tardar a arribar, i és que abans d'arribar al quart d'hora de joc, Cristian Herrera va poder anotar el primer gol del partit, però José Juan va desbaratar l'ocasió. Tan sols quatre minuts més tard, el porter del Lugo va haver de tornar a intervenir per rebutjar un potent xut de Borja García que a punt va estar de suposar el zero a u. A partir d'aleshores, el partit va baixar en intensitat durant uns minuts, fins que al minut trenta Eloi Amagat va anotar el gol del Girona en etzibar un gran xut des de la frontal finalitzant així una bona jugada d'estratègia en un córner. Aquest gol va reactivar a tots dos equips, i mentre que el Girona va continuar arribant amb perill a la porteria dels gallecs, no van tardar també a arribar les ocasions dels locals. En una d'aquestes arribades, Pablo Caballero va aprofitar la seva alçada i la seva corpulència per anotar el gol de l'empat en rematar amb el cap una molt bona centrada de Jonathan Pereira. Sense més canvis a l'electrònic es va arribar al final del primer temps, això sí, amb un resultat injust, i és que el Girona mereixia molt més.

El segon temps va començar amb els papers intercanviats. El Lugo era el que portava la iniciativa i assetjava continuadament la porteria d'Isaac Becerra. Cinc minuts després d'iniciar la represa, Kiko Olivas havia de rebutjar un córner centrat amb molt perill, i només un minut després, Isaac Becerra aturava d'una manera sensacional un remat de Jonathan Pereira en boca de gol. Per intentar tallar aquest atac continuat dels gallecs, Machín va donar entrada a Granell per Mata, acumulant així més homes al mig del camp. La substitució va donar els seus fruits, i és que les arribaves del Lugo van disminuir, però de totes maneres, el Girona era incapaç de posar problemes a José Juan. Per intentar millorar en aquesta faceta, Pablo Machín va donar entrada al ben tornat Sobrino, però aquest cop, el canvi no va servir per millorar res perquè els catalans van continuar sent incapaços de crear ocasions de gol, i mentrestant, tot i que amb menys insistència, el Lugo de Durán continuava posant a prova a Isaac Becerra. En els minuts finals, José Juan va haver d'intervenir per rebutjar un perillós xut d'Alcaraz que s'hagués pogut convertir en el gol de la victòria del Girona, però al final, l'u a u no es va moure del marcador, i un altre cop, el Lugo, i en concret Pablo Caballero, es va convertir en el botxí dels catalans.

Amb aquest empat, el Girona queda provisionalment onzè amb quaranta-sis punts, a tres de les zones de play-off, però això podria canviar cap a pitjor depenen dels resultats que aconsegueixin Saragossa, Còrdova, Osasuna, Elx, Oviedo i Tenerife, tots ells involucrats en la mateixa lluita que el Girona. El pròxim partit de l'equip dirigit per Pablo Machín serà ni més ni menys que contra el líder, l'Alabès, dissabte vinent a les sis de la tarda a Montilivi.

Comentaris