Elx 1-1 Girona: Punt insuficient

Després de perdre a Còrdova, el Girona arribava al camp de l'Elx amb l'obligació si més no de puntuar per no desenganxar-se del tot de la lluita pel play-off d'ascens.

Pablo Machín va fer entrar a Pablo Maffeo a l'onze titular en detriment de Sebas Coris, que havia estat titular l'última jornada. A més a més, el tècnic sorià també va introduir canvis al mig del camp, on va tornar Granell, fent caure així de l'alineació a Borja García. Christian Herrera va continuar com a titular en el seu retorn al Martínez Valero després d'haver deixat l'equip il·licità l'estiu passat.

El partit va començar com sempre, amb domini aclaparador del Girona. L'Elx era incapaç de crear perill sobre la porteria d'Isaac Becerra, i de fet, fins i tot li costava passar del mig del camp. Mentrestant, l'equip de Pablo Machín sí que arribava amb claredat a l'àrea dels il·licitans, i fruit d'això va sorgir un xutàs de Granell al minut nou des de més endarrere de la frontal que es va convertir en el primer gol dels blanc-i-vermells. La situació feia preveure una victòria còmode del Girona, però a la vegada, la facilitat de l'àrbitre per treure targetes també posava en perill que els vint-i-dos futbolistes que havien saltat d'inici al camp acabessin el partit sobre la gespa. De totes maneres, la insistència dels gironins sobre la porteria de Javi Jiménez no cessava, i les ocasions per ampliar la avantatge arribaven una rere l'altre. Just al minut quaranta, quan l'Elx començava a aixecar una mica el cap en atac mitjançant les internades d'Àlex Moreno per la banda dreta, les quals posaven en perill els tres punts del Girona, l'àrbitre va decidir ensenyar la segona targeta groga a Alcalà per una falta inexistent i expulsar-lo, deixant així amb deu homes a un Girona que cada cop veia més aprop l'empat.

La represa va començar sense canvis. Pablo Machín va redistribuir l'equip amb un 4-4-1 bastant defensiu per intentar frenar un Elx, que amb un futbolista més cada cop es bolcava més en atac. Els gironins tan sols treien una mica el cap en atac en alguna jugada aïllada, i per frenar l'assetjament il·licità, Pablo Machín va fer entrar a Richy. Però res donava resultat, i l'empat cada cop estava més aprop. Malauradament, l'u a u va acabar arribant, i tal va ser l'infortuni, que va ser Clerc qui amb l'esquena va introduir la pilota a la seva pròpia porteria després que Isaac Becerra no encertes a rebutjar una centrada dels il·licitans. El meta català, tot i errar en el gol, va acabar sent essencial perquè el Girona s'emportes un punt d'Elx, i és que les arribades dels locals en els últims minuts van ser cada cop més freqüents i perilloses.

Al final, l'empat va acabar sent positiu per les circumstàncies adverses en les que s'havia posat el partit després de la injusta expulsió d'Alcalà abans del final de la primera part, però el punt no va ser suficient per apropar-se a les zones de play-off, tot just al contrari, i és que amb els resultats dels rivals directes, el Girona va acabar el cap de setmana un punt més lluny del sisè lloc, i nou per sota de l'ascens directe. De totes maneres, va poder retallar un punt a Alcorcón i Còrdova, que van perdre els seus respectius partits.

Comentaris