Girona 1-0 Mallorca: Tres punts per seguir somiant

Dues ensopegades consecutives a Còrdova i a Elx, d'on l'equip tan sols va treure un punt de sis possibles, van fer al Girona fer un pas endarrere en la seva lluita per posar-se dins el play-off. El sisè classificat va quedar a dos punts, i les remotes opcions que encara quedaven d'arribar a conquistar una de les dues places d'ascens directe van acabar per esvair-se.

Amb la pressió de saber que si no treia els tres punts contra el Mallorca es despenjava considerablement de la lluita per intentar pujar a Primera Divisió, l'equip de Pablo Machín va saltar a la gespa de Montilivi més motivat que mai per aconseguir una victòria tan necessària com desitjada. L'estadi va rebre a l'equip amb la millor entrada de la temporada, més de cinc mil persones, entre les quals hi figurava Fran Sandaza. El 'killer' del millor Girona de la història va assistir a Montilivi aprofitant les vacances de la lliga japonesa, en la que milita actualment.

La primera part va començar amb un Girona dominador i molt bolcant en atac, al que tot i arribar amb freqüència a l'àrea del Mallorca li costava molt crear ocasions manifestes de gol a causa de la muralla que Fernando Vázquez va instaurar per davant del porter Wellenreuther. Les internades d'Álamo i sobretot de Clerc per les seves respectives bandes permetien al Girona posar moltes pilotes dins l'àrea, però sovint eren jugades que acabaven en res. Un remat amb el cap de Lekić, força desviat, i un corner botat per Borja García que es va anar enverinant i va acabar estrallant-se a la creueta, van ser les ocasions més perilloses durant tot el primer temps d'un Girona incapaç de marcar, però molt solvent al darrere en les poques ocasions on els balears es van apropar a la porteria defensada per Isaac Becerra.

Dos minuts després d'iniciar la represa, l'àrbitre del partit va assenyalar un rigorós penal favorable al Girona sobre Borja García, molt protesta pels balears, que va permetre als de Pablo Machín posar-se per davant en el marcador gràcies a una execució magnífica de Cristian Herrera. A partir d'aleshores, el Girona va fer un pas endarrere per defensar els tres punts, i Pablo Machín va donar d'immediat entrada a un jugador amb vocació més defensiva, Pablo Alcaraz, en el lloc del capità Eloi Amagat. Posteriorment Sobrino i Maffeo van substituir a Lekić i Álamo, respectivament. El Mallorca no va generar moltes ocasions de perill, i és que a causa de l'acumulació de molts homes del Girona dins la seva pròpia àrea, era difícil que Ortuño i Acuña cacessin alguna de les centrades de Damiá i Campabadal, però en l'única rematada clara entre els tres pals, Kiko Olivas va fer emmudir Montilivi durant uns segons. El defensa del Girona va rematar involuntàriament en boca de gol una falta centrada per Damiá, i Isaac Becerra, que era a escassos centímetres, va reaccionar traient una mà espectacular que va evitar l'empat. Al final, el Girona va acabar enduent-se la victòria que avui li ha permès entrar en el play-off gràcies a la derrota de l'Oviedo a Almeria, i és que tot i estar empatats a punts, els de Machín tenen el goal average guanyat als asturians.

Sense temps per assaborir la victòria i la primera vegada en tota la temporada que l'equip entra en play-off d'ascens, el Girona visitarà el pròxim dimarts Pucela, on es trobarà amb un Valladolid salvat virtualment i sense objectius pels quals lluitar, al qual haurà de superar si vol continuar ocupant una de les sis primeres i privilegiades posicions de la classificació.

Comentaris