Girona 1-0 Tenerife: Una victòria de primera

Estant més a prop que mai del play-off i immers en una dinàmica positiva de joc i de resultats espectacular, el Girona rebia un Tenerife que des de l'arribada a mitja temporada de Pep Lluís Martí no havia perdut encara cap duel i es posicionava també com un dels equips candidats a lluitar per disputar el play-off.

Pablo Machín no va fer cap canvi a l'alineació respecte a la de la setmana passada i Cristian Herrera va encadenar la seva segona suplència consecutiva des que el mes de gener va arribar a Montilivi. El seu lloc va continuar ocupant un inspirat Dejan Lekić, que per moments recorda a l'inigualable Fran Sandaza.

El partit va començar de cara pels gironins. Un bon xut d'Eloi Amagat que va haver de rebutjar a corner el porter visitant i un mal control de Mata quan marxava sol cap a porteria van servir al Girona per marcar terreny en un partit que tot i l'aclaparador domini blanc-i-vermell a l'inici, es preveia dur. De fet, als voltants del minut vint, Montilivi va emmudir per uns segons quan Nano va anotar el zero a u, que afortunadament no va pujar al marcador per fora de joc del davanter canari. Les arribades a totes dues porteries eren constants, tot i que no va ser fins al minut quaranta quan va arribar l'ocasió més clara de tot el primer temps. Germán, central del Tenerife, va rematar absolutament sol un córner amb Isaac Becerra batut, però el seu cop de cap no va ser del tot bo i la pilota va acabar marxant per sobre del travesser. Al final es va arribar a la mitja part sense cap canvi al marcador, però amb encara quaranta-cinc minuts més per viure d'un partit vital tant per un com per l'altre de cara a continuar aspirant a l'ascens.

La represa va començar amb doble canvi a les files del Girona, i de nou, amb domini blanc-i-vermell sobre la gespa. Ben d'hora Borja García, acabat d'ingressar al terreny de joc, va estar a punt d'anotar l'u a zero, però no va ser fins uns minuts després quan Lekić va enviar una centrada xut d'Aday dins la porteria rival. Els visitants van reclamar una inexistent falta del serbi sobre Dani Hernández i un més que dubtós fora de joc, però l'àrbitre en va fer cas omís i va concedir el gol que finalment donaria la victòria als homes de Machín. Tot i això, el Girona no va deixar de lluitar. Encara quedava mitja hora i en qualsevol jugada els blanc-i-blaus podien extraviar l'alegria que regnava a Montilivi. Dues ocasions de Borja i Aday van poder suposar el dos zero, però per un motiu o un altre, el marcador no es va moure. En temps d'afegit, Nano va estar a punt d'aigualir la festa del Girona, però Isaac Becerra va salvar a l'equip i al contracop, Cristian Herrera va estar a punt d'ampliar la avantatge.

Al final, el Girona va poder sumar el seu tercer triomf consecutiu per primer cop aquest curs i mantenir noranta minuts més la porteria a zero. Els homes de Machín, amb cinquanta-cinc punts, són setens a la taula i mantenen la distància d'un punt amb el play-off, però augmenten la avantatge amb els perseguidors més directes i retallen punts respecte als llocs d'ascens directe, que ara estan tan sols a quatre.

Comentaris