Han de refermar la candidatura

El Girona encara no havia acabat cap jornada dins de les places de play-off d'ascens, però ahir, gràcies a la derrota de l'Oviedo al camp de l'Almeria, l'equip dirigit per Pablo Machín es va fer un forat entre els sis primers de la classificació faltant només tres jornades per acabar la temporada.

Després de perdre l'ascens directe en l'últim minut de lliga i de no poder tampoc aconseguir-lo en el play-off posterior, el Girona va començar la temporada molt dèbil en el factor psicològic, i com va reconèixer recentment Jordi Guerrero en una entrevista a Gironistes Online, la victòria del Numància en la segona jornada de lliga a Montilivi en un partit on faltant cinc minuts pel final guanyava el Girona dos a u, va acabar d'enfonsar mentalment al grup gironí.

A partir d'aleshores, el Girona va anar de mal en pitjor fins a arribar a les vacances de Nadal a estar empatat a punts amb l'equip que marcava el descens. Però les festes nadalenques van anar molt bé a la plantilla, i ni les neules ni els torrons van pesar en la tornada a la feina, tot just al contrari, i és que des que la competició es va reprendre al gener, l'equip dirigit per Pablo Machín ha sumat quaranta punts que li han permès estar ara dins dels sis primers llocs, que donen accés a disputar el play-off d'ascens.

Un petit entrebanc en les dues sortides consecutives a Còrdova i Elx, d'on l'equip només va treure un punt, va condemnar als de Machín a perdre tota opció que encara quedava d'arribar a conquistar les places d'ascens directe, i va posar més difícil el play-off, quedant a dos punts del sisè. Però la victòria contra Mallorca i la derrota de l'Oviedo en terres andaluses ha permès als gironins situar-se, per fi, dins del play-off.

Però si finalment volen optar a jugar-lo, hauran de refermar la seva candidatura en les pròximes tres cites, totes força complicades. Primer tocarà visitar demà dimarts al Valladolid, partit pel qual, en ser entre setmana, Machín ha decidit donar descans a homes habituals en les convocatòries com Sebas o Lekić per donar entrada a Alcalá, sancionat la passada jornada, o Jairo, pràcticament inèdit des del gener.

Comentaris