Entrevista a Richy Álvarez: "És fotut tornar a començar"

La temporada pel Girona va acabar de nou amb tragèdia quan en no poder superar a la final del play-off d'ascens a Osasuna, l'equip de Pablo Machín va veure com se li escapava un any més l'opció de pujar a Primera Divisió. Richy Álvarez, el capità del Girona, ha valorat a Gironistes Online una temporada on per tercer cop en els cinc anys que porta al club, el Girona s'ha quedat a les portes del cel. El veterà defensa, a més a més, també ha parlat sobre el que li espera a l'equip la temporada vinent i sobre quin espera que sigui el seu rol dins d'aquest després que aquesta temporada, contra tot pronòstic, hagi estat més temps a la banqueta que sobre el verd.

- La temporada va començar amb l'equip especulant amb el descens durant la primera volta. Aleshores imaginàveu acabar la lliga amb opcions de pujar? 

Sincerament no, crec que ningú a aquelles altures de temporada i com estàvem, esperés que acabéssim a la final d'un play-off.

- De no haver empatat a Mallorca abans de Nadal i haver entrat per primer cop en descens, creus que s'hagués fet la remuntada que s'ha fet? 

Jo crec que si, perquè va ser un punt, res més, inclús haguéssim tornat amb més ganes per veure'ns en llocs de descens i per voler canviar aquella classificació.

- Abans de Nadal, el Girona va estar a res de caure en descens, però si més no, després de les vacances va canviar tot i vau acabar quarts. Quina va ser la clau d'aquest gir tan radical? 

Si et sóc sincer, poques coses, per no dir cap es van canviar. Nosaltres vam seguir treballant com sempre, en les nostres idees de joc, fins que van arribar els fruits del bon treball que estàvem fent.

- Pel que fa al play-off, creus que ha passat factura encaixar tants gols matiners en molts partits? A què s'ha degut aquest canvi respecte a la lliga regular? 

Ara és ventatgista dir que no vam aconseguir l'ascens pels gols encaixats tan d'hora, perquè contra el Còrdova vam saber reaccionar. Pel que fa al motiu, no crec que hagi sigut per res concret, són fases del partit que passen, i està clar que s'han de canviar, encara que puguem reaccionar.

- Creus que la pressió i l'etiqueta de favorits que no teníeu contra el Còrdova us va passar factura en l'eliminatòria contra Osasuna

No, jo crec que no. Els dos equips que arribàvem a la final érem els dos equips que veníem de menys a més. Contra el Córdoba crec que vam arribar físicament millor que ells i això es va notar a la tornada. En canvi, amb Osasuna va ser més igualat.

- A l'anada a El Sadar no us van xiular un penal força clar sobre Mata, i a la tornada, Osasuna marca el gol de la sentencia en fora de joc. Quants despropòsits a escala arbitral, no? 

Bé... ara ja no serveix de res lamentar-se d'això. Sempre ens passa quelcom. El penal a Mata va ser molt clar i l'únic o els únics que no el van veure van ser els àrbitres.

- Que és el primer que et va passar pel cap quan va acabar el partit contra Osasuna a Montilivi? 

No em creia que un altre cop ens tornes a passar, dos anys seguits... Són dos cops molt durs i penses que oportunitats com les que hem tingut, per un jugador de la meva edat, igual no les tornaré a tenir, però mentre segueixi jugant a futbol i més en un club en el qual et sents estimat, lluitaré pel somni que tenim tots.

Ara que ha acabat la temporada, comença el mercat de fitxatges, i bastants jugadors importants de l'equip abandonaran el club, o ja ho han fet. Penses que l'equip pot quedar debilitat aquest estiu? 

D'ençà que estic aquí, en acabar la temporada se'n van els jugadors més importants o determinants, i quan se'n van penses que patirem per assolir l'objectiu principal, la permanència, i al final arriben companys nous i ho fan estupendament.

- Pel que fa a la pròxima temporada, com intentareu evitar que el cop contra Osasuna us passi factura com va passar a principi d'aquesta temporada després del succeït contra el Lugo l'any anterior? 

De la mateixa manera, intentant no pensar en el passat, encara que inconscientment acabes recordant les oportunitats passades. Penso que com menys recordis i parlis del que ha passat, millor per tots.

- Després d'un final de temporada en el que heu lluitat per aconseguir l'ascens però us heu quedat a les portes, és difícil tornar a començar el juliol sabent que tornareu a començar de zero a Segona? 

És fotut tornar a començar sabent que podríem estar a Primera Divisió, però no queda altre que aixecar-se i seguir lluitant pel que un vol des de petitó.

- Quin objectiu us marqueu d'inici pel curs que ve, la salvació o l'ascens? Creus que serà possible lluitar per tercera temporada consecutiva per l'ascens? 

Fa cinc anys que sóc aquí, amb la temporada que ve sis, i porto tres play-off d'ascens a Primera. Mai hauria pensat que arribaria a jugar-los, però un cop ho he aconseguit, perquè no puc jugar-lo un cop més i aconseguir-ho d'una vegada per totes? Penso que s'ha de fer com tots els anys, amb els peus a terra i anar pensant partit a partit. Tot arribarà, i treballant com en els últims anys, perquè no tornar a estar al peu del canyó, jeje.

- Tu personalment aquest any has alternat titularitats amb suplències. Quin esperes que sigui el teu rol dins l'equip la pròxima temporada?

Sincerament no esperava la situació esportiva d'aquesta temporada, ha estat difícil assimilar-ho. La temporada que ve espero tenir continuïtat, encara que mai se sap. Treballaré per aconseguir-ho com he fet sempre.

- Ja per acabar, quina nota li posaries al global d'aquesta temporada?

Doncs un nou, el deu seria l'ascens, però tot i així, s'ha d'estar orgullós de la temporada que s'ha fet.

Comentaris