Entrevista a Felipe Sanchón: "Ja sabem que en el futbol dos més dos no són quatre"

S'apropen els play-off, i amb ells, l'opció d'aconseguir l'ascens un any després que s'escapés inesperadament a Montilivi en un últim minut fatídic contra el Lugo. Felipe Sanchón, un dels pocs jugadors de l'actual plantilla que a més a més també va viure el play-off d'ascens de fa tres temporades, amb Rubi encara al capdavant de l'equip, ha valorat a Gironistes Online tot el que fa referència a la semifinal contra el Còrdova, i ha comparat aquest final de temporada amb el de l'any passat. A més a més, el davanter català, que podria estar davant del final de la seva tercera etapa al Girona, també ha parlat sobre la seva situació actual al club, on no passa per un bon moment, i ha enviat un missatge encoratjador a l'afició de cara al play-off.

- L'any passat, quan tothom ja veia fet l'ascens, es va escapar. I aquest any, quan ningú s'ho esperava després d'una primera volta molt irregular, es presenta l'opció de pujar. Quines voltes dóna el futbol, veritat?

Crec que això és la grandesa del futbol. Quan tothom creu que està tot fet, passa quelcom que ningú esperava i ho canvia tot. En el món del futbol tot pot canviar en un segon, dóna moltes voltes.

- Precisament, l'any passat es va perdre l'ascens en l'últim minut a Montilivi contra el Lugo. En cas que el Girona torni a jugar-se l'ascens a un sol partit, creus que podria pesar el record del fatídic gol de Caballero?

Segurament aquell moment el recordarem tota la vida, va ser quelcom molt dur. Però no crec que això influeixi a l'hora de jugar una altra "final" com aquella. Són experiències que a un jugador li fan millorar per poder tornar a jugar partits d'aquell nivell.

- I parlant de l'any passat, però sense entrar tampoc en molts detalls perquè això ja és aigua passada, van passar coses estranyes en l'última jornada, veritat?

L'estrany va ser que no guanyéssim. Veníem d'una dinàmica boníssima i el més normal haguera estat guanyar i pujar. El futbol va ser cruel amb nosaltres. Si hi va haver alguna cosa més, mai se sabrà, com passa amb tots els rumors de final de temporada.

- Tot i no aconseguir l'ascens, vau acabar fent la millor temporada de la història del club, que fins aleshores era la realitzada dos anys abans amb Rubi a la banqueta. Entre Machín i Rubi, amb qui et quedes? Que creus que va aconseguir millorar Machín respecte a la temporada de Rubi?

Són entrenadors molt diferents, però els dos han demostrat que seran els entrenadors del futur en equips de primera. Els dos m'han donat molta confiança, i vaig gaudir molt amb aquelles dues temporades històriques. La diferència entre les dues temporades és que amb el Pablo som molt bons fora de casa, i amb el Rubi ens va costar més jugar com a visitants.

- Parlant ja de la temporada que ens ocupa, abans de Nadal, el Girona va estar a res de caure en descens, però si més no, després de les vacances va canviar tot radicalment, i al final heu acabat quarts. Quina ha estat la clau d'aquest gir a mitja temporada?

L'inici de temporada va ser dur per tots. Veníem del pitjor moment que pot viure un jugador dins un camp de futbol. Al final vam saber recompondre'ns, i allà estem, intentant complir un somni.

- Ara ús jugueu les semifinals del play-off contra el Còrdova, l'únic equip amb el qual aquesta temporada heu perdut a la primera i a la segona volta. Està clar que és un equip dur i que fàcil no ús ho posarà. És un d'aquests equips que igual haguessis preferit evitar?

És un gran equip que recolzat per la seva afició serà molt dur de batre, però arribem en un gran moment, i confio molt en el meu equip. La lliga i el play-off són molt diferents, no influiran els resultats que vam tenir. Qualsevol rival és dur.

- Per la vostra espectacular dinàmica aquesta segona volta, se us ha atorgat l'etiqueta de favorits. Creus que això us pot afegir més pressió i ser perjudicial, o al contrari?

Sempre és molt millor arribar a aquests moments en una bona dinàmica. És un factor que ens dóna confiança i en cap cas pressió. Juguem per quelcom increïble, ho hem de gaudir.

- Hi ha un refrany que diu "a la tercera va la vençuda". Aquest serà el tercer play-off que juga el Girona. En els altres dos es va quedar pel camí. Tens fe que es compleixi el refrany?

Tant de bo, però ja sabem que en el futbol dos més dos no són quatre. Però com t'he dit abans, confio moltíssim en els meus companys i es pot aconseguir.

- Pel que fa referència a tu, vas començar la temporada jugant-ho tot, però amb els fitxatges de Cristian i Lekić a l'hivern, i també per alguns problemes físics, has acabat pràcticament sense jugar. Et dol no poder contribuir des de la gespa en un moment tan important pel Girona?

Vaig jugar pràcticament tota la primera volta, però no vaig tenir sort de cara a gol, sumat als mals resultats i a una lesió, va fer que a poc a poc anés perdent protagonisme. El club va fer un esforç a l'hivern i va sortir bé. Ara intento donar suport a l'equip amb el que puc, l'experiència em fa viure aquests moments amb maduresa i sé el rol que tinc a cada moment.

- Aquest trenta de juny acabes contracte. El club s'ha posat en contacte amb tu per començar a negociar? T'agradaria continuar a Girona?

Girona és la meva casa, el meu club, i m'encantaria seguir. Estem en un moment molt important i no és moment que el club parli amb jugadors. Hi haurà temps per parlar.

- Per acabar, quin missatge t'agradaria transmetre a una afició que, igual que l'any passat contra el Lugo, omplirà Montilivi aquest diumenge contra el Còrdova?

Que ens animin, que confiïn, i que gaudeixin al màxim aquests moments. L'equip ho donarà tot per ells.

Comentaris