L'hora dels adéus

Avui s'ha confirmat el que era un secret a veus: Isaac Becerra i Jaime Mata deixen el Girona. Mentre que el porter badaloní va arribar fa quatre anys provinent del Madrid per fer ombra a Mallo, Mata va aterrar a Girona fa dos provinent del Lleida, on s'havia convertit en el davanter de moda de Segona B. Els dos futbolistes, que eren peces claus per l'equip, no han acceptat la proposta de renovació del club i recalaran a un altre equip de Segona. De fet, avui ja s'ha fet oficial el fitxatge d'Isaac pel Valladolid, mentre que Mata, que ha emès un comunicat de comiat de l'afició gironina, encara dubta entre si segueix els passos del seu excompany a Girona i fitxa pel club castellà, o per contra, accepta la també suculenta proposta del Saragossa.

Isaac Becerra va arribar la temporada on el Girona va perdre a la final del play-off a Almeria la primera de les tres oportunitats en els últims quatre anys de pujar a Primera. El badaloní va ser aleshores a l'ombra del titular Dani Mallo, però a partir de la temporada següent, en marxar el capità, va esdevenir el porter titular sorprenent a tothom amb les seves espectaculars actuacions que van ajudar que el Girona acabes aconseguint mantenir la categoria. Posteriorment, dos anys que tothom ja sap com van acabar.

El meta badaloní, que en els cinc anys anteriors al seu fitxatge pel Girona no havia arribat a disputar ni una desena de partits, va començar a fer-se un nom gràcies a la sortida del club de Dani Mallo, que li va donar l'oportunitat de demostrar les seves habilitats des de la titularitat. Després de tres anys sota els pals del Girona, ha acabat esdevinguen el millor porter del club en els vuitanta-cinc anys d'història a judici de l'afició. Amb actuacions magnífiques ha ajudat al Girona en aquest temps a acabar fent la millor temporada de la seva història i a estar dues vegades a punt d'ascendre a Primera, però ara, i contra tot pronòstic, el badaloní, coincidint amb el final del seu contracte amb el Girona, ha decidit canviar el club català pel Valladolid. Encara que s'apuntava a diverses ofertes de Primera, al final Becerra ha acabat fitxant per l'equip de Pucela, que a part d'un salari millor, no li ofereix absolutament res més que el Girona. De fet, mentre que a Montilivi era intocable, en terres castellanes s'haurà de guanyar la confiança de Paco Herrera, el seu nou entrenador, si vol gaudir de l'oportunitat de continuar estant sota pals.

Pel que fa a Jaime Mata, el davanter madrileny va aterrar a Montilivi fa dues temporades, coincidint amb els últims dies d'Oriol Alsina com a director esportiu del club, i va arribar avalat pels seus bons registres golejadors amb el Lleida Esportiu a Segona B. Des del principi va gaudir de la confiança de Pablo Machín, i mentre que en el primer any va estar a l'ombra de Fran Sandaza, el segon, aquest últim, amb la sortida de Sandaza del club, s'ha convertit en la referència en atac, fins que en el tram final de la temporada, coincidint amb el bon moment de Sobrino i Herrera i la seva negativa a renovar, ha estat relegat a la banqueta.

Mata va debutar en el futbol professional de la mà del Girona fa dos anys ja amb vint-i-cinc anys. Sense experiència en la categoria, va esdevenir ben de pressa un referent en l'atac del Girona, juntament amb Fran Sandaza. Tot i ser un dels jugadors més estimats per l'afició i comptar amb la confiança del cos tècnic, el davanter ha decidit marxar a un altre club de Segona que li ofereixi al seu judici més opcions de pujar a Primera i també un salari millor. Mata, que igual que Becerra passarà de ser indiscutible a Girona a haver-se de guanyar la confiança del seu nou entrenador, decidirà aviat si fitxa pel Valladolid igual que Isaac o pel Saragossa.

Tots dos futbolistes, que l'any que ve seran rivals del Girona, han deixat dos buits molt importants a l'equip Machín que Quique Cárcel ja està intentant cobrir. El director esportiu del Girona, després de tancar la incorporació de Portu per la mitja punta, ja estaria treballant amb una extensa llista de porters entre els quals destacarien Raúl, Alberto, René i Juan Carlos. De totes maneres, l'exporter del Jaén i el Llagostera, René, seria el més ben posicionat per arribar aviat a Girona, encara que probablement després es fitxaria un meta d'un perfil encara més alt. Pel que fa a la davantera, el Girona estaria treballant per recuperar a Fran Sandaza, que aquest estiu ha confirmat que tornarà a Espanya. Encara que el davanter estaria encantat de tornar a Girona, les moltes ofertes que està rebent de Segona fan que sigui difícil que la del club català sigui la més suculenta.

D'altra banda, la direcció esportiva també treballa per intentar trobar substituts de garanties a jugadors tan importants per l'equip com Lejeune, Clerc o Sobrino que en ser cedits, tornaran als seus clubs d'origen. També s'estaria estudiant la possibilitat que Pablo Maffeo tornes a vestir un any més de blanc i vermell.

Comentaris