Ongi etorri Ramalho

Fa un any i escaig, Jonás Ramalho queia lesionat de gravetat amb el Girona en un partit de la recta final de temporada i deia adéu a la temporada i al principi de la següent, aquesta última, en la que havia d'haver sigut futbolista del primer equip de l'Athletic Club. L'equip basc, veient que el defensa patia una llarga lesió, va decidir que finalment no s'incorpores al primer equip i es limites a recuperar-se amb el filial, recent ascengut a la Lliga Adelante, per posar-se de nou al màxim nivell i ajudar així també al filial a la categoria de plata, i posteriorment fer ja el salt definitiu al primer equip. Però el Bilbao Athletic, com ja era previsible, va acabar descenent de nou a Segona B, quelcom que Jonás Ramalho, tot i ser titular durant tota la segona volta, no va poder evitar.

Amb vint-i-tres anys i després d'haver estat ja dos anys cedit al Girona anteriorment, Ramalho no podia continuar al filial de l'Athletic a Segona B, i el club basc havia de decidir si d'una vegada per totes l'incorporava al seu primer equip, o per contra, li donava la carta de llibertat, i finalment, els lleons es van decantar per la segona opció.

Ja desvinculat de l'AthleticRamalho va començar a negociar amb diferents equips, tots de Segona, i no de Primera com s'havia especulat. A més a més del Girona, Valladolid, Numància o Saragossa van ser alguns dels conjunts que van mostrar interès per fer-se amb els serveis del jove defensa basc, però Ramalho, que ja havia estat dos anys cedit a Girona, on s'havia convertit en un titular indiscutible en la que acabaria sent la millor temporada de la història del club català, ha fet cas omís als cants de sirena que li arribaren des d'altres regions d'Espanya i ha acabat tornant a Catalunya per vestir l'elàstica blanc-i-vermella de nou a les ordres de Pablo Machín.

El Girona ha anunciat avui a primera hora de la tarda el retorn de Ramalho, que després d'estar cedit durant dos anys per l'Athletic Club, aquesta última temporada va militar al filial de l'equip basc. Jonás, que es va convertir en un dels indiscutibles a la defensa de tres de Machín en la millor temporada de la història del Girona, ara torna per intentar repetir aquella gesta i aquest cop poder aconseguir l'ascens si pot ser ja en la primera de les tres temporades per les quals ha firmat.

Després de PortuRamalho s'ha convertit en el segon fitxatge del Girona aquest estiu. En tan sols una setmana, Quique Cárcel ja ha començat a donar forma al Girona que la temporada vinent haurà de tornar a lluitar per pujar a una Primera Divisió que es resisteix. El director esportiu del Girona no s'atura, i aviat, podrien haver-hi més novetats en forma de fitxatges, que a més a més, podrien ser com Ramalho, vells coneguts a Girona. Ara mateix sona amb força el nom de Fran Sandaza per reforçar la davantera en els pròxims dies, mentre que el club també estaria en negociacions per intentar tornar a portar a Pablo Maffeo i Pablo Íñiguez. Alguns rumors sense contrastar també apunten al possible retorn de Cifuentes, però si més no, això es preveu bastant més difícil.

Comentaris