Ponferradina 0-1 Girona: A quatre passes

Amb la Ponferradina jugant-se la permanència i El Toralín ple a vessar, el Girona saltava al camp conscient que, tot i dependre d'ell mateix, tenia molt complicat acabar entrant en play-off si no puntuava a Ponferrada.

Pablo Machín, sabedor que si Alcalá veia una altra targeta groga es perdia un hipotètic partit d'anada del play-off, va tornar a deixar-lo a la banqueta i en el seu lloc va continuar Richy. Pel que fa al mig del camp, Granell va tornar a la banqueta i Eloi i Borja van ser titulars per davant de Pere Pons. En punta, Sobrino i Cristian van repetir titularitat i Jaime Mata va quedar-se a la banqueta un altre cop, quelcom que molta gent interpreta des de fa temps com una mesura de pressió al davanter madrileny per no voler renovar la seva vinculació amb el Girona, que acaba a final d'aquest mes de juny.

Les primeres accions del partit ja van començar a marcar el camí que se seguiria durant els noranta minuts restants. Un minut i escaig després de l'inici, Borja García va estar a punt d'avançar al Girona, però un defensa local, sota pals, ho va evitar. A la següent jugada, Andy, va primer enviar primer la pilota al travesser, i en el rebot, Isaac Becerra va salvar amb una mà prodigiosa l'u a zero. Cap dels dos equips es conformava amb l'empat, i és que sabien que tot i valdre'ls-hi momentàniament el zero a zero per aconseguir els seus objectius, la tarda era molt llarga i un gol en qualsevol dels altres camps podia canviar per complet la situació. Tot i l'evident necessitat de la Ponfe de marcar, el control del partit era del Girona, qui tot i no crear gaires ocasions clares de gol, tenia la possessió en camp rival i evitava així un atac i gol dels locals.

Corria el minut quaranta-quatre i el matx continuava amb empat a zero. Res havia canviat al Toralín, però sí a la resta d'estadis. El Mallorca havia remuntat al camp del Valladolid, i l'Almeria estava guanyant a l'Arcángel, quelcom que feia entrar a la Ponferradina en descens. A la part alta de la classificació, les rocambolesques combinacions de resultats que s'estaven produint feien també que tot i empatar, el Girona quedes fora del play-off. Des del quart lloc fins al vuitè hi havia un empat de cinc equips a quaranta-quatre punts, i aplicant el sistema de desempat oportú, els diferents mitjans de comunicació deixaven a la mitja part el Girona setè, desplaçat pel Còrdova, sisè. Però l'ambigüitat de l'article que regulava aquesta situació feia que l'afició gironina ho pogués interpretar a favor seu, i reclamar per tant que qui havia de quedar fora era el Còrdova. Una situació ben estranya, que de ben segur que de no haver canviat durant el segon temps, hagués portat molta polèmica.

La represa va començar igual que havia acabat el primer temps. El Girona dominava, i la Ponferradina intentava sense gaire èxit sortir al contra cop. A mesura que el partit avançava, l'equip local cada cop avançava més les línies, i tot i que cada vegada la sensació de perill a l'àrea gironina era més gran, el perill real era inexistent, i el Tornalín cada cop es neguitejava més. Els minuts passaven i ni el seu equip ni el Còrdova marcaven, i per tant, eren cada cop més a la vora del pou de Segona B. De fet, un atac a la desesperada del conjunt blanc-i-blau que el Girona va aconseguir tallar, va ser l'inici del contracop que va donar lloc al gol de la sentència. Cristian Herrera va rematar la pilota a plaer des del segon pal en aprofitar una passada de Borja García. Amb el zero a u i l'empat a l'Arcángel, el Girona s'assegurava la quarta posició, que a més de donar-li lloc per disputar el play-off, també li feia guanyar el factor camp, si més no, en la primera eliminatòria, que precisament serà contra el Còrdova, l'equip que a la mitja part desplaçava al Girona fora del play-off. D'altra banda, el gol de Cristian va provocar un silenci sepulcral a les grades del Toralín, i és que tota l'afició local era conscient que les remotes opcions que quedaven d'obtenir la salvació, s'havien esvaït.

Al final, la Ponferradina acompanyarà a Llagostera, Albacete i Bilbao Athletic en l'amarg camí de tornada a la Segona B, mentre que Almeria i Mallorca continuaran a la competició de plata del futbol espanyol. A la part alta de la classificació, el Saragossa, que va perdre a Palamós per sis a dos, i l'Alcorcón, que tot i que va guanyar no depenia d'ell mateix, no disputaran el play-off d'ascens. Qui sí que ho faran seran Girona, Còrdova, Osasuna i Nàstic. Aquest últim va empatar al Nou Estadi contra l'Alabès, però d'haver guanyat, tampoc hagués aconseguit arravatar-li el segon lloc a un Leganés que després de guanyar per la mínima a Anduva tornarà a Primera Divisió moltes temporades després.

Comentaris