Longo vol rellançar a Girona la seva carrera

A alguns, el fitxatge de Samuele Longo els ha sorprès, i és comprensible. Aquells que no coneixien al jugador de res i que per emetre un primer judici han hagut de recórrer a les estadístiques és lògic que no en parlin bé. Longo és un davanter que no ve precisament d'una bona ratxa, tot just al contrari. Ha estat de pega a tot arreu on ha anat, i per això ara busca a Segona Divisió amb el Girona sortir-se i demostrar el tipus de jugador que realment és.

Samuele Longo va començar a destacar a les categories inferiors de l'Inter de Milà. Allà va anar escalant fins a arribar al primer equip, però a causa de la seva joventut, només vint anys, i de la dura competència que tenia, el club italià va decidir enviar-lo cedit perquè tingues minuts i creixes. El seu primer destí va ser l'Espanyol, on tot i començar molt bé, va acabar sense jugar. El punta italià va anar encadenant cessions un any rere l'altre a diferents equips la Primera Divisió italiana i fins i tot mitja temporada al Rayo Vallecano, però enlloc va aconseguir complir amb les expectatives que el seu fitxatge generava i acabava sortint per la porta del darrere, i ara, als seus vint-i-quatre anys es troba que, tot i quedar-li cinc anys més de contracte amb l'Inter, necessita rellançar d'immediat la seva carrera si no vol acabar defenestrat.

Com va dir Quique Cárcel a la seva presentació en contestació a aquells que qüestionaven la incorporació d'un davanter amb tan mals registres, si hagués marcat molts gols ara no estaria jugant amb el Girona. A més a més, Cárcel també va definir a Longo, molt encertadament, com un punta que es pot adaptar a qualsevol posició de l'atac, que va bé de cap i que es mou bé amb la pilota als peus.

L'italià, que va ser molt ben rebut per l'afició, debutarà a Segona, i és que fins ara sempre havia jugat a Primera. Preguntat si això suposa un pas enrere en la seva carrera, ell va afirmar convençut que no, que tot el contrari, que n'acabarà suposant tres més endavant. Longo, que havia rebut una allau d'ofertes de Segona tant d'Itàlia com d'Espanya, va decidir decantar-se pel Girona després de conèixer la ciutat i documentar-se sobre el club i el seu projecte. A més a més també va pesar la insistència de Quique, que des que va arribar a Girona fa tres anys que intentava incorporar-lo.

Samuele Longo, que és el vuitè fitxatge del club aquest estiu, estarà cedit una temporada per l'Inter de Milà, i acabada aquesta, el Girona tindrà opció de quedar-se'l en propietat. Pel que fa a altres incorporacions, ara ja no se n'esperen gaires més. Quique Cárcel ja ha fet pràcticament tots els deures, i ara només queda la renovació de Felipe Sanchón, la incorporació d'un carriler esquerre, un de dret si marxa Álamo, que podria ser Maffeo, un davanter centre si finalment no es pot retenir a Felipe i intentar trobar destí a jugadors amb els quals no es compta i no tindran minuts el pròxim curs.

Comentaris