El carril esquerre ja torna a tenir propietari

Feia dies que les escasses notícies relacionades amb el mercat regnaven a Montilivi. Quique Cárcel, a diferència d'altres anys, ja havia deixat pràcticament tots els deures fets a mitjans de juliol, i només li quedava per completar la lliçó més difícil de totes, el carril esquerre, i és que pel peculiar esquema que utilitza Pablo Machín, els carrilers són jugadors fonamentals per l'equip, tant en defensa com sobretot en atac.

L'estiu passat va ser Carlos Clerc qui a finals de d'agost va arribar cedit per l'Espanyol per substituir a un Juncà que va acabar contracte i va marxar a l'Eibar després de frustrar-se l'ascens a Primera, deixant el llistó molt alt. De totes maneres el seu successor, el ja citat Clerc, va complir a la perfecció i sens dubte el va fer oblidar del tot. Tot i tenir un inici força irregular, marcat també per la mala dinàmica de l'equip en general, de mica en mica va anar guanyant terreny fins a esdevenir amo i senyor del carril esquerre i acabar sent una de les peces més destacades d'un equip que de nou va lluitar fins a l'últim sospir per l'ascens a Primera, però sense èxit.

Per sorpresa de tothom, fins i tot per aquells que segueixen el mercat gironí de ben a prop, el club va anunciar la contractació del desitjat carriler esquerre, Álex Menéndez, i a més a més ho va fer d'una forma molt peculiar. Álex, que formava part, i de fet, era un element important en l'Sporting que fa dos estius va arravatar l'ascens a Primera al Girona després de golejar en un sospitós encontre al Betis al seu propi camp, va ser anunciat com a nou jugador del Girona pel mateix club amb una notícia acompanyada d'una fotografia seva jugant un partit la temporada passada amb l'Sporting contra el mateix Betis, en lloc de fer-ho amb un muntatge com s'havia fet en les vuit contractacions anteriors.

Álex Menéndez, que de moment, a l'espera que arribi un altre carriler del seu mateix perfil, lluitarà pel lloc amb Sebas Coris, Sergi Àlamo i fins i tot amb Aday Benítez si és necessari, és un jugador que destaca per la seva enorme capacitat física, i és que és informalment parlant un pulmó per la banda esquerra. Sol complir en defensa i arriba força bé a l'àrea rival, i de fet, ja va marcar alguns gols a l'Sporting aquests dos últims anys que ha estat al primer equip, i no actuant de carriler sinó de lateral. De totes maneres, no destaca en absolut a nivell tècnic, i és que és un jugador molt just en aquesta faceta, que per exemple, el seu antecessor, Clerc, dominava molt millor.

Comentaris