Juan Cámara tanca un mercat sense sorpreses finals

S'havia parlat molt durant els últims dies del fitxatge del cinquè davanter, l'home que havia d'afegir competència (misió difícil pel bon rendiment que estan oferint) a Fran Sandaza, Cristian Herrera, Samuele Longo i Felipe Sanchón, però finalment l'operació es va frustrar, i els quatre futbolistes anteriorment citats seran finalment els que lluitaran per fer-se amb un dels dos llocs a l'onze. Tot i el fals rumor del possible retorn de Ferran Corominas "Coro" o de la cessió d'Asdrúbal, del Las Palmas, a qui realment li anava al darrere Quique Cárcel era a Kike Sola, però l'operació no va arribar a bon port i el davanter de l'Athletic va acabar sortint cedit al Getafe, que en les últimes hores va intensificar l'ofensiva pel punta basc per la necessitat de suplir la marxa Álvaro Vázquez a l'Espanyol també als instants finals de mercat.

Qui sí que va arribar a Montilivi, com bé diu el titular, és Juan Cámara, un jove valor de La Masia que buscarà minuts a Girona per intentar convèncer a Luis Enrique que té lloc a la primera plantilla. Cámara, un extrem esquerrà reconvertit pel tècnic blaugrana en lateral, que per la seva capacitat física i la seva arribada no tindrà problemes per adaptar-se al carril, afegirà competència a Saúl i a un Aday que teòricament deixarà el seu lloc a un d'ells i tornarà al carril dret per disputar-se el lloc amb l'incombustible Cifu. El nou, i últim fitxatge del Girona en aquesta finestra, es va formar a les categories inferiors del Villarreal i va fer el salt fa dos anys a La Masia. Des d'aleshores, tot i que ha jugat poc al filial amb Gerard López, ha comptat bastant per Luis Enrique, que veu en ell un home amb molt de futur. Precisament amb el tècnic asturià va debutar a Primera, la temporada passada a principi de setembre, quan a causa de l'absència de molts internacionals del primer equip culer, ell i Gerard Gumbau van ser cridats.

El jugador andalús arriba a Girona cedit per un any sense opció de compra pel Barcelona, que el maig passat va renovar el seu contracte, que acabava aquest juny, per un any més. A Cámara per tant se li acabarà contracte amb Barça aquest juny pròxim, i l'única opció de continuar vinculat al club blaugrana, a part d'arribar a un altre acord, seria que Luis Enrique acceptés quedar-se'l amb fitxa de primer equip. És per això que se li presenta aquesta temporada a Girona com un curs clau pel provenir de la seva carrera futbolística. De totes maneres, si el jugador ofereix un bon rendiment però el Barça ho considera insuficient per ampliar el seu vincle, el Girona es podria beneficiar de la situació, sempre i quan arribés a un acord amb el futbolista, per quedar-se'l en propietat.

L'altre moviment del Girona en aquest mercat, l'últim de tots, però aquest en forma de sortida, va ser Javi Álamo. L'extrem canari, que no es va adaptar al carril dret i no comptava per Machín, que ja el va relegar a la suplència a finals del curs passat, va sortir destí Osasuna. Curiosa si més no l'operació, i és que després d'oferir un rendiment força pèssim al carril dret del Girona, l'ha fitxat un equip d'una categoria superior que juga amb el mateix sistema tàctic, i per tant, utilitza carrilers en lloc d'extrems i laterals.

Comentaris