Valladolid 2-1 Girona: Prolongació de la primera jornada

Partit força dolent del Girona a Pucela, que ha recordat totalment a aquell equip que fa dues setmanes es va estrenar en lliga al camp del Sevilla Atlètic. Sense domini, ni ocasions, ni tan sols xuts, els de Machín ha estat nuls en atac, però a més a més, molt febles en defensa, i és que el Valladolid ha fet el que ha volgut. Davant Ibán Salvador, molt ràpid, Jaime Mata, molt voluntariós, i José Arnáiz, molt tècnic i amb molta arribada, els defenses blanc-i-vermells les han passat magres durant el primer temps, i no ha estat fins al segon, quan gràcies als canvis tàctics de Pablo Machín i que els castellans han reculat, el Girona ha començat a respirar una mica més tranquil en defensa, tot i que ha continuat patint.

L'onze de Machín ha anat avui carregat de sorpreses que no han deixat indiferent a ningú. La que ja es coneixia des de fa dies era la de la porteria. Bono, convocat per Marroc, ha causat baixa, i en el seu lloc ha entrat un René que ha aprofitat l'oportunitat amb dues aturades molt destacables. Qui també ha causat baixa han estat Borja i Sandaza, que han començat l'encontre a la banqueta, i en el seu lloc han entrat Granell i l'italià Longo, que després de dues jornades consecutives marcant, avui no ha aconseguit mullar. De totes maneres, el que més ha notat l'equip és l'absència de Borja García, i és que igual que a Sevilla, amb l'entrada del mitja punta madrileny al descans s'ha marcat un abans i un després en el matx.

Els primers minuts de l'encontre han estat de domini total pel Valladolid. Amb un Girona totalment fora de si, deixant molts espais per les bandes i concedint moltes facilitats al rival, el Valladolid ha aprofitat per anotar tan sols al minut tres l'un a zero després que ningú aconseguís rebutjar una pilota morta dins l'àrea que Lichnovsky, amb una mica de sort, ha aconseguit enviar al fons de la xarxa sense que René pogués fer-hi absolutament res. Si el Girona ja havia saltat al terreny de joc descol·locat, aquest tant ha acabat d'enfonsar uns futbolistes que les veien venir i que eren incapaços de reaccionar. Mata per l'esquerra, Ibán per la dreta, Álex López pel mig i José Arnáiz per ambdues bandes, eren el pitjor malson d'AlcaláJuanpe, i sobretot de Kiko, que avui s'ha trobat desbordat i no ha sabut controlar la situació, provocant això que oferís un rendiment molt inferior al que estem acostumats d'ell. De fet, només deu minuts després del primer gol, una entrada innecessària i totalment a destemps del mateix Olivas ha provocat el penal que ha aprofitat Jaime Mata per anotar el segon. Un gol amb molta polèmica per la celebració del madrileny, molt efusiva, quelcom que l'afició gironina li ha recriminat molt després de ser el mateix Girona qui li va donar l'oportunitat fa dues temporades de fer-se un nom en el món del futbol professional. Tot això, el més destacable d'un primer temps on no només no hi ha hagut més moviments en l'electrònic, sinó que tampoc hi ha hagut absolutament cap acció més de perill. Alguna arribada tímida del Girona i algun intent de contraatac frustrat d'un Valladolid que sense fer res, tan sols aprofitar dues errades, s'ha plantat al descans amb una clara avantatge en el marcador, immerescuda del tot.

El segon temps ha començat amb la ja citada anteriorment entrada de Borja García al terreny de joc en substitució d'un Kiko Olivas fora de si. Un canvi que ha provocat una modificació tàctica considerable, i és que el Girona ha continuat jugant amb carrilers però deixant a tan sols dos centrals al darrere, i amb un Pere Pons més endarrerit de l'habitual per evitar més ensurts. L'entrada de Borja ha revolucionat al Girona, que tot i que no en excés, però ha començat a trenar jugades amb final perillós. La més clara, una internada de Cristian Herrea amb posterior centrada que s'ha passejat per la línia de gol sense que ningú aconseguís arribar a rematar. Uns minuts més tard, quan semblava que el Girona havia tornat a perdre-li la cara al partit i que el Valladolid estava a prop de sentenciar, Borja García, un altre cop, s'ha inventat un xut des de tres quarts de camp que ha sorprès per complet a Becerra, i que a més a més de trencar la imbatibilitat del porter badaloní des que va arribar a Pucela, ha posat emoció al partit quan encara faltava mitja hora pel final. A tots els gironins els ha vingut al cap la remuntada èpica de fa quinze dies a Sevilla, que encara es va produir amb unes circumstàncies més adverses. Amb el dos a un, el Valladolid s'ha tancat per complet al seu camp i ha aconseguit aturar força bé les envestides del Girona, i encara ha donat algun ensurt al contracop, arribant a anotar un gol que encertadament l'àrbitre ha anul·lat per fora de joc d'Álex López. En els minuts finals, amb l'entrada de Fran Sandaza i Sebas Coris, és quan el Girona ha estat més a prop de l'empat, que finalment, no ha arribat. Primer Juanpe rematant un córner centrat per Álex Granell ha posat l'ui al cor dels castellans, que han vist com Isaac Becerra ha hagut de treure una mà inversemblant per desbaratar l'ocasió. Posteriorment, ja en temps d'afegit, ha estat Cristian Herrera rematant de primeres una centrada de l'incombustible Cifu, que ha sortit fregant el primer pal quan Becerra ja estava batut.

Al final, primera derrota del curs tan sols a la tercera jornada en un estadi, el José Zorrilla, on després de sis visites, el Girona tan sols s'ha endut un sol punt, justament la temporada passada. Els de Pablo Machín perdran l'anecdòtica segona posició que ocupaven fins ara, i és que es quedaran amb quatre punts que faran que l'equip caigui en picat a la taula. El Valladolid, en canvi, es col·loca líder amb set punts, a falta que es juguin els partits de demà. Ara, el Girona començarà a preparar la següent jornada, diumenge que ve a les vuit a Montilivi contra un Almeria que després de golejar avui per tres a zero al Rayo Vallecano també s'ha col·locat amb quatre punts. De totes maneres, entre setmana, concretament el dijous, els homes de Pablo Machín viatjaran a Osca per jugar una de les fases prèvies de la Copa del Rei, on podrien debutar homes com Pablo Marí o Juan Cámara, i que alhora podria servir perquè jugadors com Eloi Amagat o Felipe Sanchón, que encara no han debutat aquest any en lliga, es reivindiquin.

Comentaris