Angeliño, més potencial per un carril esquerre superpoblat

Aday, el polivalent Sebas Coris, Juan Cámara i Saúl, si bé és cert que els últims dos tenen moltes opcions de marxar, se'ls afegeix Angeliño, un jove lateral del Manchester City amb molt potencial i molta projecció, que tot i no arribar a l'estiu, encara que va sonar amb molta força després de l'adéu de Carlos Clerc, ha aterrat ara a la ciutat catalana, fruit de l'estreta relació que mantenen Manchester City i Girona, per afegir competència a la posició, superpoblada a hores d'ara, si bé és cert que, com esmenten les primeres línies, està oberta a la sortida de dos futbolistes. De fet, durant el dia d'avui s'ha parlat molt que Saúl García, descontent per la seva evident manca de minuts, tindria molt avançada la seva marxa al Mallorca, mentre que Cámara i el Barça estarien buscant també una sortida. Dues fitxes que a priori s'alliberaran, i que permetran inscriure tant a Pablo Maffeo com al mateix Angeliño. Tots dos propietat del Manchester, i que arriben cedits fins a final de temporada, sense cap opció pel Girona, si més no, sobre el paper, d'aconseguir una pròrroga en el préstec dels dos joves laterals.

José Ángel Esmorís Tasende, més conegut en el món del futbol pel sobrenom d'Angeliño, és un jove futbolista gallec, de dinou anys, tot i que en escassos dies en complirà vint, de la mateixa fornada que Pablo Maffeo, i que es desenvolupa de lateral esquerre. A priori, per la seva potència física i projecció ofensiva, no hauria de tenir cap problema per adaptar-se al carril que utilitza Pablo Machín. Després de començar a donar les seves primeres puntades de peu a la pilota a l'escola Luís Calvo Sanz de Carballo, Angeliño va ser cridat pel Deportivo de la Coruña, on va arribar amb deu anys i va anar cremant etapes fins als setze. Aleshores, igual que altres joves com el mateix Maffeo o Pozo, que ara milita a l'Almeria, va rebre la trucada del City, i va marxar cap a Anglaterra. Allà va començar jugant amb l'equip sub-18, però amb poc temps va esdevenir un habitual a l'equip dels reserves del conjunt citizen. La seva ràpida evolució va cridar l'atenció de Pellegrini, que el 2014 se'l va endur convocat a la Copa, si més no, sense arribar a debutar. Aprofitant la creació del New York City, un equip americà propietat del mateix City, Angeliño hi va marxar cedit durant els últims mesos del 2015. Una cessió que li va valer per continuar formant-se al costat d'homes com Andrea PirloFrank Lampard o David Villa, abans de tornar de nou a Anglaterra a principis d'aquest mateix any, per, aquest cop sí, debutar, de la mà de Pellegrini, amb el primer equip, en una eliminatòria de la FA Cup. Si més no, ni abans amb Pellegrini, ni ara amb Guardiola ha trobat regularitat al primer equip, principalment, pel tap que fan homes de sobrada qualitat i experiència com Kolarov o Clichy, motiu pel qual, tant el club, com el cos tècnic, com el jugador, han trobat oportuna i convenint una cessió, que permetrà a Angeliño continuar formant-se al Girona.

Amb la inesperada contractació d'aquests dos defensors, i és que recordem que durant els últims mesos s'havia insistit que si el Girona recorria al mercat seria tan sols per incorporar a un davanter, i com a màxim també un segona punta, ha quedat inaugurat el període de fitxatges d'hivern, el qual, tot i l'embranzida inicial, hauria de ser força més calmat a Girona, i és que no es preveuen gaires moviments més, més enllà d'alguna sortida, i la incorporació del desitjat cinquè davanter, que no es va poder aconseguir durant l'estiu. Si més no, amb Quique Cárcel res és descartable, i és que, com ha passat en altres mercats, és un especialista en l'hermetisme i la sorpresa. Però sobretot, en aprofitar les grans oportunitats que ofereix el mercat en cada moment. José Naranjo, Kike Sola o Rubén Sobrino, que en cas d'arribar, també ho faria via City, són alguns dels noms que a hores d'ara podrien estar sobre la taula del director esportiu ex de l'Hospitalet.

Jordi Pineda.

Comentaris