D'aquestes no en podem passar ni mitja

Una recent publicació a les xarxes socials d'un vídeo lamentable, pel seu contingut, insultant i que incita a l'odi, i totalment contrari al Girona i als seus principis, malgrat emmascarar-se el seu autor com a simpatitzant del club, ha revolucionat la massa social gironina, escandalitzada, com és lògic, per tal barbaritat. És per això, que després de visualitzar el breu però indignant, i alhora, repugnant vídeo, el qual no en recomano la visualització a ningú decent amb uns mínims valors, vull exposar els següents punts.

1. Trobo fora de lloc emetre un vídeo explicatiu del Girona FC a una persona, Donald Trump, amb unes idees i uns valors totalment contraris als del club, i al qual no ens uneix absolutament res. És per això que condemno, com aficionat del Girona, que es generalitzi el suport al president dels EEUU.

2. Estan totalment fora de lloc les múltiples burles cap al club i l'afició que es realitzen durant el vídeo, totalment injustificades, i que intenten ridiculitzar cínicament, al mateix temps que falten al respecte a altres institucions i clubs catalans, i també a tots als ciutadans del país, amb agreujant als que se senten independentistes, tractant-los de "pamplines".

3. Com a club humil que sempre ha estat el Girona, i sense abundants recursos, sempre ha tractat de sortir-se'n com ha pogut en tots els àmbits, aconseguint-ho amb escreix, i no queden exemptes les instal·lacions, les quals amb els temps s'han anat millorant, i enguany, són dignes, i el més important, úniques, per tot el que hi hem viscut.

4. És lamentable la descontextualització de les imatges, i com són tretes de context i manipulades per transmetre missatges totalment falsos, erronis, i que fereixen greument la imatge del club, en diferents àmbits, però principalment en el social, l'higiènic i el tècnic.

5. Indignant, també, veure relacionats amb el club aspectes com la xenofòbia, el sexisme i la violència, dels quals la institució i els aficionats gironins sempre ens n'hem desmarcat, i hem vetllat amb èxit perquè no es produïssin accions d'aquest tipus.

6. Apuntar també, en referència al fragment del vídeo que ataca a Sisplau, que no només fereix la seva sensibilitat, sinó la de tots els enamorats d'aquest club, que admirem i agraïm el sentiment i la lleialtat de Sisplau envers el Girona, acompanyant al club i dinamitzant la graderia a les bones i a les dolentes any rere any. Molts haurien de prendre el seu exemple.

7. Com a soci i simpatitzant del Girona, no tan sols demano al club, sinó que li exigeixo, que prengui cartes sobre l'assumpte, i realitzi les gestions oportunes per tal de defensar a tota la seva massa social, greument atacada per part d'aquest vídeo, que alhora embruta la imatge del club. Quelcom així, amb l'agreujant que ha quallat per les xarxes i ja supera el mig centenar de visualitzacions, no pot quedar, per res, impune. No té gens de gràcia, malgrat estar produït amb una intenció irònica, i és altament ofensiu.

8. Per últim, demano a tothom amb consciència i principis, aficionats o no del Girona, que aportin el seu gra de sorra perquè el vídeo arribi a les persones amb competència de retirar aquest contingut de la xarxa, i exigeixo a aquests que actuïn en conseqüència i l'eliminin.

Jordi Pineda.

Comentaris