Girona 1-2 Cadis | Reaccions: "Pujar a Primera Divisió no és cosa senzilla"

La derrota envers el Cadis en un partit que, d'haver-se guanyat, podria haver suposat la certificació virtual de l'ascens directe, va suposar un cop anímic tant a l'afició com a la plantilla gironina, tot i que els vuit punts que encara separen l'equip dirigit per Pablo Machín del d'Álvaro Cervera van facilitar la digestió d'un entrebanc excessiu, i és que l'equip, malgrat cometre dues errades a l'inici del matx, que va pagar amb dos gols en contra, va ser en tot moment superior al conjunt visitant i va buscar amb insistència la remuntada. Enguany, i tot i que la diana de Samuele Longo va arribar faltant vint minuts llargs pel final, dos pals molt clars en els quals alguns sectors de Montilivi més allunyat a la porteria van cridar erròniament el gol, i diversos infortunis en la finalització de les accions ofensives, van privar al conjunt local de puntuar, essent el Cadis qui es va endur el botí íntegrament.

René Román, que poc va poder fer en ambdós gols, va fer autocrítica i va reconèixer que al primer temps el Cadis "va merèixer tres punts", al que va afegir que "el resultat pot ser just, però crec que mereixíem l'empat". Enguany, no va voler excusar-se en el bon joc exhibit per l'equip, i va valorar la victòria rival com a "justa", conseqüència que "han tingut més efectivitat i dues ocasions a la primera meitat que han materialitzat". Preguntat pels motius, va apel·lar al fet que "de la forma que ens han plantejat el partit no hem estat a gust, i a la segona part ho hem intentat i no hem tingut sort". Ara bé, va remarcar que "qualsevol equip voldria estar a aquestes altures amb aquests punts", i va treure ferro a l'entrebanc apel·lant a la tranquil·litat. Això sí, va emprar un conegut refrany castellà per enviar un missatge clar a aquells que ja donen al Girona per ascendit abans d'hora i de forma totalment precipitada: "Que la gente no se piense que esto va a ser coser i cantar".

Aday Benítez, que es perdrà la visita al Tartiere de dissabte vinent perquè li tocarà complir cicle d'amonestacions, malgrat reconèixer que "a la segona part hem estat molt superiors i hem generat ocasions", no va fugir de les errades inicials que van condicional el partit, i és que "el més normal quan et fan dos gols a la primera part és que perdis". Ara bé, malgrat mostrar-se dubitatiu, va sentenciar que no s'havien sentit sorpresos tàcticament, perquè "ja sabíem com podien reaccionar". I malgrat reconèixer que "han sabut contrarestar molt bé les nostres armes", també va recalcar que "si no haguessin fet el gol, la cosa canvia també". Malgrat reconèixer que "si haguéssim guanyat ho veuríem d'una altra manera", també va valorar l'esforç fet per l'equip fins a la data i els vuit punts de diferència amb el tercer, el mateix Cadis, que "qualsevol hagués firmat a aquestes alçades". De cara al partit d'Oviedo, va voler remarcar que "fins i tot serà més complicat que aquest", però també va valorar que el Cadis "té un partit complicat".

Per la seva banda, Pablo Maffeo, que va completar ahir un dels seus millors partits amb l'elàstica blanc-i-vermella, també va valorar positivament el fet de "continuar a vuit punts" del tercer, i malgrat que va reconèixer, com és lògic, que "a ningú li agrada perdre, i que ens retallin distància", no va voler magnificar la derrota i va apel·lar a "seguir treballant". Igual que els seus companys, va lamentar no haver empatat al segon temps, on l'equip "va estar increïble i podria haver empatat". De fet, va afegir que "s'ho mereixia", però enguany, va recordar que "el futbol és així. A Reus ens podien haver empatat i no ens van empatar, i avui podríem haver empatat i no hem empatat". Preguntat per la reacció adversa que va mostrar al ser substituït faltant deu minuts llargs pel final, va voler remarcar que va "sortir enfadat perquè a ningú li agrada que el canviïn", però també va llençar elogis al tècnic: "Estic molt content amb els minuts que m'està donant".

Pere Pons, en canvi, va completar tot el partit, i a un nivell, com sol ser habitual en ell, altíssim. Enguany, malgrat no trobar un terme adequat per expressar l'estat d'ànim en què es trobava el vestuari, reconeixent que "no sé si la paraula és tocats, perquè encara queda molt", va remarcar, igual que René i Maffeo, que "a ningú li agrada perdre". Va lamentar no haver assolit almenys un punt, i és que l'equip "s'ha buidat, ho ha intentat, però no ha estat possible", tot i que "la segona part ha estat de deu, i potser ens mereixíem més". Precisament de la segona part va reconèixer que "si no és el millor, és un dels millors moments a Montilivi, perquè hem tancat a tot un Cadis al darrere, candidat a l'ascens, i hem tingut les nostres". L'afectivitat va esdevenir el gran escull respecte a dies anteriors, però el de Sant Martí Vell es va mostrar convençut que l'equip "està en bona dinàmica de joc i que seguint així les coses arribaran".

Un dels tres capitans, Eloi Amagat, que ahir no va ser sobre el verd per decisió tècnica, va destacar que després del zero a dos, "és molt complicat el que ha fet l'equip. A la segona part ha demostrat que podia empatar, i fins i tot, si hagués tingut aquell punt de fortuna, guanyar el partit". De fet, no va mostrar cap dubte que "si juguem com aquesta segona part i Montilivi apreta com ho ha fet, seguirem tenint opcions". Però va voler remarcar que "pujar a Primera Divisió no és cosa senzilla i ningú ha dit que seria fàcil". Quant a la derrota, no va voler qualificar-la de sis punts, perquè "malgrat ser important, tenim un coixí important i el seguim tenint", i "ni nosaltres ho guanyarem tot, ni els rivals que ens persegueixen ho faran". També va voler reconèixer el mèrit de l'afició, que va valorar com a "vital", i es va mostrar confiat que "la gent de Girona no falla mai en els moments importants, i segur que omplirà Montilivi d'aquí a final de temporada".

Cristian Herrera, que va disposar de deu minuts al final de l'encontre, però va acumular una jornada més sense veure porteria, va reconèixer estar "fotut per la derrota", i va lamentar que malgrat "donar-ho tot i fer el màxim al segon temps" no es pogués igualar o capgirar el resultat. "Ha estat tot molt ràpid. De fet, crec que estàvem millor que ells fins aquell moment, però al final han tingut dues ocasions, dos gols, i nosaltres ho hem pagat", va dir en referència al desconcert inicial que va condicionar clarament el resultat final. Ara bé, va voler passar pàgina i posar la mirada en el futur, reconeixent que s'han "d'oblidar d'aquest partit i començar a preparar el següent", ja que "toca seguir treballant perquè tenim un gran partit a Oviedo".

Jordi Pineda.

Comentaris