Geni contra prodigi, el debat del carril dret

El debat del carril dret havia anat perdent força durant les últimes jornades, cedint protagonisme a altres posicions. El pas cap a un segon pla de Cifu, i la poca presència de Coris, amb la consegüent titularitat indiscutible per un jove Pablo Maffeo molt del gust de Pablo Machín, havia capgirat la situació del primer tram de campionat, on encara sense Maffeo, Coris i Cifu alternaven titularitats i suplències. El bon rendiment d'ambdós obligava a Pablo Machín a repartir uns minuts que amb l'arribada al mercat d'hivern del lateral 'citzien' van recaure tots sobre ell.

Enguany, quan tot semblava poc donat a canvis, la situació de nou ha fet un tomb inesperat. Un d'aquells tombs que ofereix el futbol, i que de la nit al dia obren la porta a nous escenaris. L'expulsió de Maffeo amb el posterior càstig de tres partits, va permetre primer a Coris tornar a disposar de minuts. Enguany, malgrat el bon rendiment del gironí durant una hora llarga, una inoportuna lesió el va deixar fora de combat pel que resta de temporada, i sumat als problemes físics de Mojica i l'absència d'Aday per lesió, Cifu, relegat fins aleshores a la graderia, va tornar a tenir una nova oportunitat per demostrar el seu talent. Va ser ni més ni menys que a l'Anxo Carro, i a cama canviada, però la seva actuació no va deixar insatisfet a ningú. La setmana passada, envers l'Osca, i ja jugant per la dreta, va completar un partit excel·lent, que fins i tot va valdre perquè en roda de premsa Machín deixes anar alguns elogis cap a la seva persona.

Ara, a escasses hores per l'inici del Llevant-Girona, el debat torna a estar sobre la taula. Cifu o Maffeo? A favor de l'andalús juguen les experiències més recents sobre el terreny de joc, la seva característica potència i l'estima de l'afició tant per la seva entrega com pel seu esplendorós passat a Montilivi, mentre que al barceloní l'avalen nombroses actuacions de pel·lícula per l'enorme capacitat defensiva al mateix temps que ofensiva, i la precisió tant en les centrades com en les passades, a més a més de la seva refinada tècnica en tasques ofensives i la solvència en defensives.

Una decisió difícil, per tant, la que haurà de prendre Pablo Machín. I és malgrat que per capacitats, ja que és un futbolista més complet, potser hauria de començar d'inici Maffeo, un prodigi amb la pilota als peus, enguany, per mereixements, és Cifu el que hauria d'ocupar la posició com a titular. Ara bé, jo ho tinc clar. Avui, ningú millor que l'ex del Màlaga i de l'Elx per defensar el carril dret. La seva entrega i la seva potència, i l'enorme progressió mostrada en els dos últims partits són aval més que suficients per tenir garantit que al Ciutat de València tornaríem a veure el millor Miguel Ángel Cifuentes.

Jordi Pineda.

Comentaris