Entrevista a Arnau Sala: "Crec que pot ser un partit semblant al de l'anada"

Procedent de l'Olot, Arnau Sala va firmar ara fa tres anys pel PeraladaUn Peralada ben diferent de l'actual, i és que conseqüència de l'afiliació amb el Girona aquest estiu, la renovació a la plantilla va ser íntegra. Ara, a finals de juny, i després d'una temporada immillorable, afronten al Municipal el partit més important de la seva història, i és que un resultat favorable els portaria per primera vegada a Segona B. Sala, artífex de la qual diumenge podria esdevenir la gesta més gran del Peralada durant tot el seu període vital, valora a Gironistes Online els aspectes més transcendents del partit en qüestió, al mateix temps que fa balanç de la temporada i del primer any de l'acord de col·laboració amb el Girona. Una entrevista que pots escoltar fent click aquí o llegir a continuació.

- Sincerament, al setembre t'hauries pogut imaginar una temporada com aquesta?

No, sincerament no. Hem dit moltes vegades que va anar tot molt ràpid, tots els jugadors nous, per tant, era complicat començar bé. Però va passar el que ningú s'esperava. Vam guanyar els set primers partits i això vulguis que no ens va impulsar cap a dalt de tot, i fins ara.

- Hi havia un equip nou, i molt jove també. Quina ha estat la clau perquè el rendiment hagi estat tan alt des del primer moment?

Bé, és tot una mica. Jo crec que els jugadors s'han adaptat molt bé a la nostra manera de fer. Els jugadors són de qualitat també i al final a nosaltres ens va el futbol d'intentar tenir la pilota i dominar-la, d'atac, i els jugadors en aquest aspecte ho han assimilat molt bé. També aquests tres o quatre veterans que hi ha a la plantilla han estat molt importants per ajudar els més joves, i la fórmula ha donat resultat.

- El diumenge serà un partit molt important per la història del Peralada. Independentment del resultat la valoració de la temporada ja és molt positiva o deprendrà de si hi ha ascens o no?

Bé, al final un ascens quan és a travès d'un Play-Off també influeix molt la sort i l'aspecte mental. Per tant, ningú podrà retreure res als jugadors, ni al club, ni al Girona, ni al cos tècnic. Hem fet tot el que hem pogut. Els números de la temporada són espectaculars. No vam guanyar la lliga per ben poc, perquè vam anar darrere d'un equip que pràcticament no fallava mai, per tant, la temporada és espectacular, i més sent el Peralada, però bé, al final sí que és veritat que quan arribes a aquestes situacions que hem arribat, la cirereta del pastís és l'ascens. Però bé, suposo que si la cosa no va bé, serà una decepció però al cap d'uns dies valorarem l'any, que ha sigut molt bo.

- Encara que no fos l'objectiu des de l'inici, ara, havent-hi arribat, també seria un pal no aconseguir l'ascens, no?

Està clar. Quan arribes a un Play-Off d'ascens, no ens enganyem, el fas per guanyar-lo i per pujar. Això és evident. Però bé, tenim un exemple molt proper de com s'han d'assumir aquestes decepcions, que és el del Girona. Un any, un altre i un altre fins que s'ha arribat a Primera Divisió. Jo crec que és un exemple que tenim molt a prop i és un exemple a seguir. Les decepcions grans vénen precedides de grans partits, i pels grans partits has d'arribar-hi i treballar molt. Si després al final no tens la sort de fer l'últim pas, el que has de fer és aixecar-te i tornar-ho a provar. Ja et dic, l'exemple del Girona ens serveix a tots.

- Quina valoració en fas de l'afiliació amb el Girona durant aquest primer any?

Bé, molt bona. No enganyem a ningú a Peralada. És evident que si no fos per l'ajuda del Girona el Peralada mai a la vida podria estar aquí on està. És un poble molt petit, el futbol ha canviat molt, i no hi ha els diners que hi havia abans. Per tant, si no tens l'ajuda d'un club gran com el Girona, és impossible. La meva valoració és clarament positiva, perquè, a part, la relació amb la gent del Girona ha estat molt bona. Hem tingut a l'Ivan Hammouch aquí tot l'any, molt pendent de nosaltres. Per tant, tot ha sortit rodó, i des d'aquí la gent espera que això pugui seguir.

- Durant aquesta setmana prèvia al partit heu notat la transcendència que tindrà?

Se'n parla més, també els mitjans de comunicació estan més a sobre, per tant, se'n parla més. Tothom està inquiet, tothom està nerviós, i tothom té ganes de venir a veure el partit. Només per això ja és positiu, perquè nosaltres normalment jugàvem en família, i el fet que aquests partits de Play-Off hi hagi molt bon ambient, i estic segur que diumenge se superarà qualsevol expectativa, jo crec que el camp estarà a rebentar, i només per viure això, ja val la pena.

- Un partit com el de diumenge, que tindrà molta més repercussió i molt més ressò, sobretot a escala mental perquè els nervis no juguin una mala passada, com s'encara?

De fet, jo crec que és l'aspecte més important. És complicat de preparar també, i el més important. Arribats a aquest punt, el futbolístic ja està més que assimilat, i al final, un petit detallet mental, alguna protesta quan no toca, cinc minuts d'abaixar els braços, jo crec que això en les finals és molt important. I en aquest aspecte, fa dies que ho treballem, perquè el Play-Off, per gairebé tots els nostres jugadors és una cosa nova, que no han viscut mai, i estic bastant esperançat, perquè portem cinc partits de Play-Off i el tema mental l'han portat bastant bé. Aquest és el més important i el més difícil de controlar, però els jugadors han demostrat molta maduresa.

- Per diumenge, quin tipus de partit esperes i on creus que pot estar la clau? És més no encaixar o anar a buscar el gol des del començament?

Anar a buscar el gol. Nosaltres no sabem especular, no sabem jugar al 0-0. Tot i que ens afavoreix, no crec que es doni. Nosaltres som un equip que ens agrada atacar, i ells són un equip que es defensa molt bé i que porta la pilota a la teva àrea molt ràpid. Un equip que et fa estar concentrat permanentment, és molt físic, li agrada fer un partit molt llarg, i tard o d'hora, amb el seu joc llarg t'agobia. Però jo crec que la clau està on ha estat en tots els partits que hem jugat aquest any: Si nosaltres som capaços de ser contundents a l'àrea ofensiva, jo crec que guanyarem. Si hem de fer moltes ocasions per fer algun gol, patirem.

- Per tant, veurem un partit similar al de l'anada, o canviarà totalment el guió?

A l'anada vam veure dos partits ben diferents. Un dominat clarament per nosaltres, perquè ells van fer un pas endarrere, i a la segona part, ells en no tenir més remei que anar a totes, van ser molt intensos i a estones ens van agobiar. Jo crec que pot ser semblant. No sé si es donarà la primera part o la segona, però jo crec que hi haurà diferents alternatives. Nosaltres intentarem dominar a partir de la pilota i ells intentaran dominar a partir de la intensitat. Hi haurà estones per cada equip, i al final, el que sigui més contundent en atac serà el que guanyarà l'eliminatòria.

- Parlant de contundència, potser a l'anada va faltar una mica d'encert per acabar d'encarrilar l'eliminatòria en alguns moments, oi?

Sí, és una cosa que ja venim arrossegant almenys tota la segona volta. Ens ha costat molt poc generar ocasions, però ens ha costat molt fer gols, i aquest és el gran problema que hem tingut tota la segona volta. Al Play-Off ens va costar també a la primera part contra el Conquense, i ens va passar l'altre dia a la primera part al camp del Rápido. Per tant, és una cosa que és important, perquè és on es decideixen els partits, a les porteries. Tant de bo diumenge siguem més contundents i més eficaços.

- En l'aspecte social, diumenge segurament estarà ple el Municipal, a banda de l'èxit esportiu també és un èxit en aquest sentit perquè la gent s'identifiqui més i conegui més l'equip?

Sí, lògicament. A nosaltres ens agrada que la gent estigui orgullosa de l'equip, tant la gent de Peralada com la gent que pugui venir de la comarca o de la província. És normal que quan les coses van bé la gent s'hi apunti, i ja està. Nosaltres estem contents de poder col·laborar que el camp s'ompli, i estem contents que molta gent demani acreditacions i que vingui molta premsa. És ara perquè les coses van bé? Doncs sí, és normal, i és més, el que hem de fer és seguir treballant i que cada dia vingui més gent.

- Si al final s'assolis l'ascens, amb el Peralada a Segona B i el Girona a Primera, seria més seguir escalant o mantenir-se.

Bé, no ho sé. Jo al Girona sí que és veritat que el veig creixent molt i ràpid. Tenir un filial a Segona B està molt bé. Equips com el Barça o el Madrid ja fa molts anys que tenen el filial a Segona B. Jo crec que si no és un sostre, sí que ja és una categoria molt important per un equip de Primera Divisió.

Pel Peralada també seria un canvi molt important visitar camps com el de l'Elx o el Mallorca que l'any vinent estaran a Segona B, no?

Sí, seria un canvi, perquè al final t'enfrontaries contra equips importants, històrics. Equips que han guanyat títols nacionals i internacionals. Però bé, puc assegurar que el tarannà de la gent de Peralada no canviaria per res, i això també ens fa diferents i ens fa únics. La gent de Peralada té un tarannà molt especial i no crec pas que perquè vingués el Mallorca féssim res extraordinari. Simplement continuar gaudint, ara que podem, i això és l'únic que vol la gent del poble.

- En l'àmbit personal tens feta alguna promesa per si s'assoleix l'ascens?

No, la veritat és que no. Sóc una mica supersticiós en aquestes coses, i l'altre dia un company teu m'ho va demanar, i et dic el mateix que li vaig dir a ell: No faig promeses però si l'equip assoleix l'ascens, faré el que la gent vulgui.

Jordi Pineda.

Comentaris