Fitxatge històric: Ongi etorri Gorka

L'intriga per conèixer el primer fitxatge del Girona a Primera va anar creixent des que l'equip gironí va consumar el seu ascens a la màxima categoria del futbol estatal fa escassos quinze dies. Primer va sonar amb força Marc Muniesa, però Quique Cárcel, malgrat tenir alguna carpeta tancada, no va donar pistes fins que abans-d'ahir el club va fer oficial el primer reforç. Sí, el primer fitxatge de l'era a Primera Divisió ja té noms i cognoms, i es tracta, ni més ni menys que de Gorka Iraizoz. Natal de Navarra, es va formar a les categories inferiors de l'Athleric Club, i als seus 36 anys acumula 12 anys d'experiència a la màxima categoria del futbol. Va ser l'Espanyol qui li va donar l'oportunitat després de ser descartat pel club basc, i després de dos anys a un nivell esplèndid en els quals va assolir una Copa del Rei i es va quedar als penals d'una de la UEFA, va tornar a l'entitat que l'havia vist créixer. Deu anys de lleó li han valgut per fer-se un nom a l'elit, i amb la samarreta blanc-i-vermella ha arribat de nou a la final de Copa, Europa League i ha conquerit, entre altres, una Supercopa d'Espanya davant el Barça de Messi i Luis Enrique.

El veterà porter arriba a Montilivi amb la carta de llibertat a la mà, i és que a San Mamés s'ha consumat un relleu generacional a la porteria per la qualitat dels joves que han anat sortint del planter, com Kepa, ara titular, Iago Herrerín o Remiro, que li han barrat les portes de la renovació. I és que malgrat que va iniciar la temporada com a titular, a l'equador de la primera volta va començar a alternar titularitats amb Kepa, i si bé és cert que el seu rendiment era més que òptim, la tremenda evolució del jove internacional amb la selecció espanyola sub-21 el va fer asseure's definitivament a la banqueta. Va poder tornar als terrenys de joc unes jornades més tard, conseqüència d'una lesió del seu competidor que el va tenir apartat dos mesos del futbol, però de nou, malgrat rendir de forma molt satisfactòria, Ernesto Valverde el va tornar a la banqueta quan Kepa va estar recuperat. Quique Cárcel, que era partidari de contractar un porter amb molt rodatge a l'elit i amb capacitat per aportar també lideratge dins del vestidor, ha lligat a Iraizoz per les dues pròximes temporades.

Alt, i és que supera el metre noranta, molt potent físicament, i amb uns reflexos envejables, destaquen d'ell no només les espectaculars capacitats esportives, que han quedat paleses durant les últimes temporades, sinó també les humanes a l'hora de fer vestuari. Iraizoz, que va reconèixer que aquesta nova etapa se li presenta com un repte molt il·lusionant, va decidir recalar a Girona, malgrat comptar amb ofertes d'altres Primeres, com el Llevant o l'Espanyol, i també de Segones, com Osasuna, per dos motius claus: El com se li va apropar la gent, i qüestions familiars. De fet, a Catalunya ja hi va residir durant quadre anys fa una dècada, i domina el català a la perfecció.

Jordi Pineda.

Comentaris