Les valoracions de la temporada 2016-2017

La temporada: EXCEL·LENT, 9 - Temporada per al record d'un Girona que després de tres intents en els quatre últims anys ha assolit l'històric primer ascens de l'entitat a la màxima categoria del futbol estatal. Un inici irregular on va costar molt trobar l'equilibri entre la defensa i l'atac va quedar eclipsat per una evolució clarament creixent que va permetre entrar a l'equip de Pablo Machín en ascens directe a la jornada quinze, i ja no sortir-ne més. Mentre que els perseguidors feien de cigales, la feina de formiga que va realitzar l'equip de Pablo Machín a l'equador del campionat amb una dinàmica de resultats i de joc per emmarcar, ha permès al final pal·liar els efectes d'alguns mals resultats.

1. René Román: PERSISTENT, 7 - Va començar la temporada com a suplent de Bounou. El seu gran treball als entrenaments i el bon rendiment sobre la gespa quan va tenir l'alternativa li van permetre capgirar la situació. A mode de curiositat val a dir que ambdós porters han jugat 21 partits. Per la seva aportació a la gespa i al vestuari, mereix seguir.

2. Pablo Marí: ABSENT, 5 - Va arribar per ser titular, però Juanpe li ha guanyat la partida clarament. Només un tram de la temporada on la defensa va ser molt castigada per les lesions, va assumir més protagonisme. Va complir, però no va convèncer.

3. Saúl Cabrero: FUGAÇ, 5 - El gran rendiment d'Aday li va barrar les portes de la titularitat, malgrat que quan va jugar va complir. La seva fam per tenir minuts el van motivar al gener a marxar al Mallorca, amb qui tampoc ha tingut continuïtat i ha baixat a Segona B.

3. Johan MojicaDANCING QUEEN, 7 - No és precisament ABBA el grup musical que més admira, però s'ha convertit amb el rei del ball a Montilivi. Els seus moviments durant la celebració van conquistar a una afició que desitja el seu retorn també pel bon rendiment que va oferir sobre el verd. Ràpid i explosiu.

4. Jonás Ramalho: CONSOLIDAT, 7 - No hem vist el mateix Ramalho que la temporada dels 82 punts. Ha patit a l'esquena i en ocasions li ha mancat velocitat, però ha complert i s'ha consolidat a l'eix amb una aportació notable. La seva joventut i el marge de millora hauria d'esser el principal aval per continuar comptant amb ell a Primera.

5. Pedro Alcalá: INDISCUTIBLE, 9 - Amb Richy Álvarez lesionat de llarga durada, la posició de lliure ha portat el seu nom inscrit durant tota la temporada. El seu rendiment, tant en defensa com també quan s'ha incorporat en atac, ha estat immillorable. Junt amb Pere Pons és dels jugadors que ho ha jugat gairebé tot. S'ha guanyat a pols continuar l'any vinent.

6. Àlex Granell: EQUILIBRI, 8 - Va tenir un inici complicat perquè Pablo Machín va optar per un esquema més ofensiu que va tenir com a principal damnificat Granell. Però l'equip no va trobar l'equilibri entre defensa i atac fins que ell va tornar a l'onze fent parella amb Pere Pons.

7. Richy Álvarez: CAPITÀ, s.q. - La seva aportació és difícil de valorar perquè pràcticament no ha aparegut. Una greu lesió al genoll li ha fet la guitza fins al punt d'obligar-lo a retirar-se. Enguany, va tenir el premi de comptar amb alguns minuts el dia de l'ascens. Per la seva implicació amb el club i la constant lluita per recuperar-se tot i haver-ho passat molt malament, i tot el que ha donat al Girona, mereixeria el 10, i molt més.

8. Pere Pons: PUNTAL, 10 - Imprescindible al mig del camp. Quan no hi ha estat, s'ha notat en excés. És un dels màxims puntals d'aquest equip i serà clau a Primera. Jove i de Girona, és el major actiu amb el qual en l'actualitat compta el club.

9. Portu: LLUITADOR, 9 - Ha estat clau en l'èxit de l'equip. Joventut, tècnica i brega l'han convertit en un altre dels puntals de l'equip i també en un dels ídols de l'afició. Format parella amb Borja García van esdevenir vitals en l'atac del Girona a l'equador del curs, però també en solitari a la mitja punta ha ofert un rendiment top.

10. Eloi Amagat: HISTÒRIC, 6 - La seva aportació a l'equip ha estat important tant al vestuari com sobre el verd, malgrat que ha gaudit de pocs minuts. Ha jugat amb el Girona a Tercera, Segona B, Segona A, i mereix fer-ho a Primera. Encara pot aportar molt i en molts àmbits.

11. Aday Benítez: PUNYAL, 7 - Solvent en defensa i superb en atac. Ni Saúl, ni Angeliño, ni Cámara ni tan sols Mojica han estat capaços de treure-li una titularitat al carril esquerre que s'ha guanyat al llarg de la temporada amb actuacions magnífiques. El fet de poder actual tant per la ja citada esquerra com per la dreta esdevé un punt a favor seu per continuar l'any vinent. Merescut.

12. Samuele Longo: REMATADOR, 8 - Amb la pilota als peus i lluny de l'àrea ha patit. A vegades ha pecat de joventut i li costa mesurar la intensitat amb la qual ha d'afrontar cada acció. Destaca pel joc d'esquena a porteria i per ser letal dins l'àrea.

13. Bounou: SOLVENT, 7 - Va començar la temporada de forma molt irregular i amb molts dubtes. La seva evolució ha estat clarament cap a millor i pugnarà segur l'any vinent pel lloc amb Gorka Iraizoz. La joventut i el marge de millora li han donat un valor afegit sobre René.

14. Rubén Alcaraz: COMODÍ, 7 - Sempre que ha jugat ho ha fet a un molt bon nivell. La seva polivalència en totes les posicions del mig del camp l'han convertit en un comodí per Machín, que també l'ha utilitzat com a revulsiu, donant molt bon resultat. Però si els minuts ja anaven cars a Segona, a Primera encara més, i el club, molt encertadament, li buscarà una cessió perquè segueixi creixent i pugui tornar en un futur.

15. Juanpe Ramírez: INTOCABLE, 8 - Ha gaudit de la confiança plena de Machín des del primer dia, a la qual ha correspost amb un excel·lent rendiment. Ha aconseguit la difícil tasca de fer oblidar a Lejeune i s'ha mostrat molt sòlid en tasques defensives i imponent a pilota aturada, també en atac.

16. Cristian Herrera: DESAPAREGUT, 5 - Va comptar amb molts minuts al principi de la temporada, però no els va aprofitar i l'eclosió de Longo i Sandaza el van relegar a un segon pla. Per mèrits propis no seguirà el curs vinent a Primera Divisió.

17. Miguel Ángel Cifuentes: BARBES, 6 - Conegut a Montilivi per les seves llargues barbes i pel gran compromís amb el Girona, no ha rendit igual que la temporada dels 82 punts. L'arribada a l'hivern de Maffeo el va relegar a l'ostracisme, però sempre que se l'ha necessitat ha respost i s'ha pogut treure l'espina de fa dos anys amb l'ascens. Cedit, tornarà al Màlaga.

18. Cales Mas: EL GRAN OBLIDAT, s.q. - Malgrat que no ha participat en cap partit, va passar-se els sis primers mesos de competició al Girona recuperant-se de la seva lesió abans de marxar cedit al Gavà. Inscrit amb el dorsal 18 fins aleshores, és el gran oblidat, i no només no seguirà, sinó que no apareix ni a la samarreta commemorativa de l'ascens.

19. Felipe Sanchón: INOLVIDABLE, s.q. - El barceloní ja sabia que tancaria la tercera etapa amb el Girona, de sis anys, si s'assolia l'ascens. Ha estat relegat a l'ostracisme durant tot el curs, però mai ha abaixat els braços, i fins i tot va rebutjar ofertes a l'hivern per viure el possible ascens amb el Girona. Va tenir la recompensa de gaudir de minuts al final, i fins i tot de l'últim gol a Segona A de l'equip. Va arribar per primer cop al Girona fa 12 anys a Tercera, i ara se'n va deixant-lo a Primera.

20. Sebas Coris: TALENT, 6 - Ha demostrat que pot donar molt al Girona, però és el mateix cas que Rubén Alcaraz. Davant la possibilitat que a Primera Divisió comptés amb pocs minuts, el club opta perquè continuï creixent a Segona Divisió, malgrat que hi compta pel futur.

21. Fran Sandaza: KILLER, 7 - Va tenir un inici de temporada complicat. Després d'una temporada a Japó, va necessitar un període de readaptació, però a la segona volta ha estat molt important per l'equip. S'ha guanyat seguir a Primera Divisió.

22. Kiko Olivas: INTERMITENT, 5 - Va ser molt important la temporada passada, però aquesta, conseqüència d'una llarga lesió i de la feroç competència amb Ramalho, no ha estat al seu millor nivell. La seva avançada edat i la ja citada competència han esdevingut el principal escull perquè l'any vinent continuï al Girona.

23. Juan Cámara: INVISIBLE, s.q. - És impossible valorar-lo. Va aparèixer de forma fugaç en algun partit al començament de temporada, i a la Copa del Rei, i no l'hem tornat a veure fins a l'última jornada a Còrdova. Mai sabrem que hagués pogut aportar, principalment perquè tampoc s'ha acabat de definir mai de que juga.

24. Borja García: MAG, 7 - El context han fet que el seu protagonisme hagi anat de més a menys. Ha estat vital per l'equip i juntament amb Portu han format una parella imparable en atac, però el canvi cap a un joc molt més vertical i directe al final de la temporada el van condemnar a la banqueta.

25. Pablo MaffeoBENTORNAT, 8 - Ja el coneixíem bé de la temporada passada, però això no ha evitat que ens continués sorprenent. Impecable defensivament i superb ofensivament, on ha demostrat la seva qualitat. Tècnicament, de 10. Si s'aconsegueix prologar la seva cessió, té el lloc garantit a. Primera.

L'entrenador, Pablo Machín: SUPER-HEROI, 10 - Va fer-se càrrec del Girona fa tres temporades i mitja amb l'equip gairebé sentenciat a baixar a Segona B. Vuit punts a falta de tretze jornades i unes condicions contractuals lamentables van ser el que es va trobar el sorià al començament. Va salvar de forma miraculosa l'abisme i no ha parat fins a dur el Girona a Primera Divisió. Admirable.

Jordi Pineda.

Comentaris