Primers moviments

No fa encara una setmana que la lliga va acabar, i el Girona ja ha començat a donar forma a l'equip que l'any que ve debutarà a Primera Divisió en la qual serà la primera temporada de l'entitat a la màxima categoria del futbol estatal. Com va anunciar Quique Cárcel, fins a quinze fitxatges podria arribar a realitzar el Girona durant la finestra d'estiu, mentre que només vuit jugadors i el cos tècnic, que és susceptible d'ampliar-se, tenen garantida al cent per cent la seva continuïtat.

Altes i rumors
Gorka Iraizoz ha esdevingut el primer fitxatge de la història del club. El veterà porter navarrès, format a les categories inferiors de l'Athletic Club, amb qui ha triomfat al futbol professional després d'un breu pas per l'Espanyol, serà l'encarregat de discutir a Bounou la titularitat, malgrat que apunta a titular. El capítol d'altes, que aviat podria tenir un nou episodi, aquest cop al carril esquerre si s'acaba concretant l'opció de Víctor Álvarez, serà llarg, i el principal escull serà a la davantera, on Quique Cárcel va reconèixer que és la posició que més dificultat li està presentant. El director tècnic, que busca un perfil concret de jugadors sense tenir massa en compte l'edat sinó les prestacions que poden oferir, va admetre que arribaran molts jugadors procedents del Manchester City i també que li agradaria tenir tancada la plantilla abans de començar la pretemporada el juliol.

Canvis: Baixes i renovacions
Pel que fa a la situació de la plantilla que aquesta temporada ha assolit l'ascens, els casos són molt diversos. Vuit jugadors seguiran segur: BounouAlcaláJuanpeAday, Pere Pons, Granell, Borja García i Portu, que recentment ha renovat i descarta qualsevol opció de marxar. Per la seva banda, René, Ramalho, Eloi Amagat i Sandaza dependran de les oportunitats que ofereixi el mercat, i en el cas del porter andalús, tindrà especial transcendència el fet que el Peralada assoleixi l'ascens a Segona B o no. Kiko Olivas i Cristian Herrera, sense gaire protagonisme aquest curs, seran rescindits, ja que no es compta amb ells pel projecte, mentre que Alcaraz i Coris marxaran cedits si se'ls troba una destinació satisfactòria a la Liga123Felipe i Richy, que acaben contracte, tampoc continuaran a Montilivi, i de fet el gallec ha anunciat la seva retirada del futbol.

Jordi Pineda.

Comentaris