Víctor Álvarez, en òrbita gironina

Nascut a Barcelona ara fa 24 anys, Víctor Álvarez es desenvolupa com a lateral esquerre, si bé és cert que per les seves condicions físiques i tècniques pot adaptar-se sense problemes al carril. De fet, durant les últimes temporades ha alternat la posició anteriorment citada de lateral, amb la d'extrem. Format a les categories inferiors del Barça, va canviar els colors blaugranes pels blanc-i-blaus de l'Espanyol en edat juvenil, amb qui precisament va aconseguir fer el salt a l'elit fa set temporades, de la mà de l'ara entrenador del TottenhamMauricio Pochettino, on ha travessat molt més dolços i més durs. Entre ells, una delicada operació al cor en els seus principis que el va tenir apartat gairebé un any dels terrenys de joc.

El defensor barceloní ha alternat etapes de major i menor protagonisme amb el club pericoPochettino el va fer debutar ara fa set temporades, quan només tenia disset anys, però el seu protagonisme durant els següents dos anys va ser escàs, perquè encara no sent major d'edat, alternava el filial amb el primer equip. Amb dinou anys va ser renovat per cinc temporades (contracte que expira aquest 30 de juny) per un Espanyol que veia en ell el lateral del futur. Aquell curs va incorporar-se definitivament al primer equip, però molt poc va coincidir amb el seu principal valedor, Mauricio Pochettino, que va ser destituït a principi de curs. Javier Aguirre, el seu successor, va comptar de forma intermitent amb el català durant el següent curs i mig, en el qual a més a més va haver de passar per quiròfan per problemes coronaris. Una operació complexa que el va apartar gairebé un any dels terrenys de joc. Va ser amb l'arribada de Sergio González que va començar a gaudir de continuïtat, no com a lateral sinó com a extrem, registrant notables intervencions. L'any passat, una mala temporada de l'equip i el cessament de Sergio González el van tornar a convertir en víctima de la irregularitat, i aquest curs, amb l'inici d'un ambiciós projecte esportiu de l'entitat perica i la poca confiança dipositada en ell pel nou entrenador, Quique Sánchez Flores, l'han condemnat a passar gairebé tota la temporada en blanc.

La consolidació d'un jove talent de la pedrera espanyolista, Aarón Martín, li ha barrat el pas, però tot i així, la fidelitat mostrada cap al club i la necessitat de comptar amb un suplent de garanties li han obert la porta a renovar. L'altra opció, segons apunta l'entorn periodístic blanc-i-blau, formar part del primer equip del Girona a Primera Divisió, amb un contracte de major durada del que presumptament se li oferia a Barcelona, i amb competència real pel lloc. La seva resposta tot sembla indicar que ha estat la negativa al club que l'ha vist créixer, i és que de fet, la direcció esportiva blanc-i-blava ja treballa per contractar el seu substitut, i podria ser qüestió d'hores l'acord amb Dídac Vilà. Tal operació podria precipitar l'arribada de Víctor Álvarez a Girona, si realment aquest és el desig a Montilivi, però en cas que l'interès sigui ferm i real, podria consumar-se de totes maneres i sense problemes a partir del 30 de juny, quan serà agent lliure.

Cal recordar que l'allau de rumors publicats en els últims dies també apuntaven a un possible retorn del badaloní Carlos Clerc, format com Víctor a les categories inferiors de l'Espanyol i company seu durant una etapa al primer equip, de David Juncà, un vell conegut, i fins i tot de Johan Mojica, una opció, això sí, molt complicada. Operacions que, en cas de ser certes, també podrien condicionar l'arribada de Víctor Álvarez. El temps dirà.

Jordi Pineda.

Comentaris