Bernardo Espinosa i José Aurelio Suárez ja són jugadors del Girona

La falta de notícies començava a preocupar els afeccionats del Girona, però ja se sap que Quique Cárcel treballa incansablement i de forma totalment hermètica per confeccionar un equip molt competitiu, i quan han arribat anuncis, ho han fet de tots de cop. Si la setmana ja va començar bé amb el descens administratiu del Gavà que obria de bat a bat les portes de Segona B al Peralada, ha acabat amb tres anuncis il·lusionants en dos dies. Divendres al matí es comunicava l'enfortiment de l'acord amb un Peralada-Girona B ja de la categoria de bronze del futbol espanyol després de fer efectiu el pagament de 133.000€ a la Federació Espanyola de Futbol, i ja al vespre agafava a tothom per sorpresa el segon fitxatge gironí d'aquest l'estiu: Bernardo Espinosa. Avui al migdia ha arribat el tercer, encara menys esperat, i es tracta de José Aurelio Suárez, un jove i prometedor porter asturià.

Bernardo Espinosa
Nascut a Cali (Colòmbia), es va instal·lar de ben jove a Espanya, país natal de la seva mare, i després d'un primer pas pel futbol base del Màlaga es va incorporar a la base del Sevilla. Al club hispalenc va anar superant escalons fins a arribar al filial, amb qui va gaudir de regularitat a Segona B i a Segona. Però malgrat debutar-hi, mai va acabar d'aconseguir fer-se un lloc al primer equip andalús. Un any cedit al Ràcing de Santander, on va oferir un nivell molt alt, li va valer per tornar la temporada següent al Sevilla, però després de mig any sense oportunitats va optar per marxar a préstec a l'Sporting de Gijón. Això va ser el gener de 2013, i l'estiu següent va rescindir per continuar, en aquest cop en propietat, a l'equip asturià. Tres anys més va acumular sota les ordres d'Abelardo, dos a segona i un a Primera després d'esdevenir el botxí del Girona l'any del Lugo i promocionar. Intocable a l'eix, només una lesió l'últim any el va deixar de gener a juny sense poder jugar, i a l'estiu va fer les maletes rumb Middlesbrough amb la carta de llibertat sota el braç, fent cas omís als intents de renovació de l'entitat asturiana. 11 aparicions a la Premier, on no va poder debutar fins al desembre per culpa de la lesió que encara arrossegava, i el descens del seu equip, el balanç de l'última temporada.

De perfil dretà, als seus 27 anys arriba per competir amb Ramalho, si finalment s'acaba quedant, per un lloc a l'onze. El Girona ha pagat traspàs, però no s'han fet oficials les xifres de l'operació. El que sí que ha transcendit és que el central colombià estarà vinculat amb el club les pròximes temporades. El seu fitxatge demostra l'ideal de treball d'un Quique que va aconseguir mantenir en secret el seu nom final a l'anunci oficial, i és que malgrat l'allau de noms als mitjans, el de Bernardo Espinosa mai va fer acte de presència. El club encara no ha anunciat quan es realitzarà la presentació, però molt probablement es farà de forma conjunta amb José Aurelio Suárez.

José Aurelio Suárez
Els seus inicis es troben a un humil club de la seva terra, el TSK Roces. El porter asturià, que des de l'etapa de Juvenil 'B' s'ha format a La Masia, on ha militat durant 6 anys, va debutar amb el Barça B a Segona A fa tres temporades. Els mals resultats del conjunt culer a la categoria de plata li van valdre una oportunitat en detriment d'Ortolá, i les seves bones aturades li van permetre tenir continuïtat, però no evitar el descens a Segona B. A la categoria de bronze va tornar a la banqueta, de nou en favor d'Adrián Ortolá, però la cessió d'aquest l'últim estiu a l'Alabès li va obrir les portes a la titularitat. Les seves participacions han estat fonamentals pel retorn a LaLiga123, i només una lesió el va apartar durant dos mesos al tram final de la competició. Però el retorn d'Ortolá, a qui el Barça vol fer titular del filial en el seu retorn a la plata, li ha barrat el pas, i l'impossibilitat de gaudir d'oportunitats l'han portat a buscar-se la vida lluny del Miniestadi. Montilivi, el seu destí.

Nascut a Gijón, als seus 21 anys (en complirà 22 el pròxim desembre), arriba amb la carta de llibertat com a substitut de René Román, al qual se li va donar la sortida fa uns dies, i firma per les pròximes quatre temporades. Si no hi ha cap sorpresa, partirà com a tercer porter del primer equip gironí, per darrere de Gorka Iraizoz i Yassine Bounou, i alternarà aquest amb el Peralada-Girona B, on podria gaudir de minuts a Segona B, competint per la titularitat amb Gianni. Ara bé, arriba per fer-se un lloc al primer equip, i malgrat que no és el més probable, fins i tot podria ocupar fitxa d'aquest i no participar amb el Peralda-Girona B, que en tot cas esdevindria una opció per quan no anés amb el Girona.

Jordi Pineda.

Comentaris