Carles Planas, quart reforç del Girona

Nascut a Sant Celoni ara fa 26 anys, Carles Planas, un polivalent defensor de perfil esquerrà que pot actuar com a central o com a lateral, és el quart fitxatge del Girona durant aquest mercat estival. Destaca per la seva solidesa defensiva, tant a l'eix com a la banda, malgrat que tampoc desentona en atac i gaudeix de gran precisió en les centrades. La seva arribada, que es gestava des de feia molt temps, respon a la necessitat de tenir un jugador a la plantilla de caràcter més defensiu, que no només s'adapti al carril sinó també al lateral en cas de canviar el sistema, i que al mateix temps que gaudeixi de sobrada experiència a Primera Divisió sigui polivalent i pugui desenvolupar-se com a central. El seu fitxatge, això sí, no tanca les portes ni a l'arribada de més centrals ni tampoc a la d'un altre carriler.

Carles Planas va iniciar-se al món del futbol jugant a l'equip del seu poble, el PB de Sant Celoni. Amb només deu anys, el Barça va decidir reclutar-lo pel seu futbol base, i des d'aleví va anar cremant etapes fins a arribar al filial. Amb el Barça B hi va competir durant cinc temporades, totes elles a Segona A. Amb el temps va anar guanyant galons a l'equip fins a convertir-se en capità i un fix als onzes d'Eusebio Sacristán, perdent-se tan sols vint-i-set partits en tres temporades i arribant a marcar dos gols tot i la seva condició de defensa. El seu alt nivell a la categoria de plata li va valer el somiat debut al primer equip sota les ordres de Tito Vilanova, i posteriorment el pas definitiu a la Primera Divisió, de la mà del Celta de Vigo. Amb l'equip gallec no ha gaudit mai de regularitat, i ha disputat pocs minuts, exceptuant el seu segon curs a l'entitat, on va arribar a completar 26 partits. Ni la meitat en el primer i el tercer.

Planas, que arriba a Montilivi amb la carta de llibertat després de no haver renovat la seva vinculació amb el Celta de Vigo, s'ha compromès amb el Girona per les pròximes tres temporades. Al seu palmarès consten una Lliga i una Copa de Campions juvenil aconseguides com a blaugrana. En les pròximes hores es preveu que el club faci oficial la data en la qual serà presentat davant l'afició i els mitjans.

Jordi Pineda.

Comentaris