Cristhian Stuani, pólvora per Machín

Cristhian Stuani
Després de la cessió de Fran Sandaza al Al-Ahli de Qatar i de la recessió de Cristian Herrera, sumat al retorn de Samuele Longo a l'Inter de Milà i la no renovació de Felipe Sanchón, el GironaFC s'havia quedat sense davanters. I si bé és cert que Marlos Moreno, sempre segons TV3, ja s'ha entrenat amb el grup, el fet que l'anunci dels quatre cedits pel Manchester City s'estigui retardant havia provocat que durant uns dies l'esquadra dirigida per Pablo Machín s'hagués quedat oficialment sense davanters. Però a partir de dissabte el tècnic sorià ja podrà comptar amb Cristhian Stuani, un ariet pur, amb molt olfacte de gol, i virtuós en el joc aeri, que viatjarà directament a Manchester per conèixer els seus nous companys i posar-se a treballar amb el grup.

Stuani, nascut a Uruguai fa 30 anys, va començar fent els seus primers passos al món del futbol al Danubio d'Uruguai, amb qui va explotar tot just fa deu temporades anotant dinou gols en catorze partits, uns registres que li van valer per fer el salt a Europa de la mà de la Reggina. Però després d'un primer any discret al conjunt italià aquest el va enviar cedit a l'Albacete de la Segona Divisió espanyola, on va anotar vint-i-dos gols en trenta-nou jornades. Però la Reggina va descartar repescar-lo i va optar per seguir cedint-lo. Primer al Llevant i posteriorment al Ràcing, acumulant registres notables que li van valer el pas a Primera Divisió de la mà d'un Espanyol que va fer efectiu el pagament d'una xifra pròxima als dos milions d'euros. I si bé li va costar entrar a l'equip va acabar convertint-se amb un dels puntals pericos, acumulant més d'un centenar de partits amb l'elàstica blanc-i-blava i anotant vint-i-nou gols que van despertar l'interès d'un Boro que fa dues temporades se'l va endur per tres milions d'euros. Un primer curs excel·lent a la Championshit culminat amb l'ascens contrasta amb una última campanya on tot i disposar de poc protagonisme va acabar materialitzant quatre dianes a la Premier.

El seu fitxatge duia setmanes madurant-se als despatxos de Montilivi, i amb intervenció o no del Manchester City, l'ariet uruguaià ha acabat aterrant a Girona per esdevenir una de les referències en atac del nou projecte a Primera Divisió. L'avalen els seus gols a LaLiga Santander, així com l'experiència que acumula a la seva llarga carrera. Als seus 30 anys es compromet pels pròxims tres cursos, i tot i que el Girona sí que ha pagat traspàs al Boro, el club no ha fet oficial les xifres de l'operació.

L'altre davanter
El fitxatge de Cristhian Stuani és independent a qualsevol altra operació, i la idea de la direcció esportiva sempre ha estat la d'ajuntar l'uruguaià amb Caicedo. Amb Marlos Moreno lligat, Machín comptaria ara amb dos ariets, però el fitxatge de l'equatorià podria haver-se refredat després que no s'hagi arribat a un acord en el tema del salari. A més, el Lille s'hauria posat pel mig i tindria un representat enviat a Barcelona per negociar amb l'internacional. Amb tot, a Quique Cárcel encara li falta molta feina per enllestir, i a la punta d'atac cerca dos futbolistes amb els quals completar la línia i doblar la posició.

Jordi Pineda.

Comentaris