El Peralada és oficialment nou equip de Segona B

Ahir la RFEF (Real Federació Espanyola de Futbol) va confirmar el que era un secret a veus: el CF Peralada, després d'efectuar el pagament dels 133.000€ que se li requerien, competirà a Segona B, ocupant la plaça d'un Gavà descendit la setmana passada per impagaments. Així doncs, l'històric primer ascens de l'entitat a la categoria de bronze del futbol espanyol, després de frustrar-se sobre la gespa no fa encara un mes, arriba als despatxos. Aleshores el Girona va estar a punt de trencar tots els llaços amb l'entitat alt-empordanesa, si bé s'ho va repensar i va acabar accedint a seguir però amb una inversió molt menor. Amb la reconducció de la situació, des de Montilivi es tornarà a apostar fort per fer un Peralada que sigui capaç de mantenir-se al bronze al mateix temps que de formar joves promeses que arribaran d'arreu, fins i tot podria ser que del Manchester City.

L'ascens frustrat va suposar un gerro d'aigua freda pel Girona, que comptava amb un Peralada al bronze. El cop més dur se'l va endur la direcció esportiva, que ja hi comptava i tenia supeditats alguns aspectes de la seva planificació a l'ascens del club afiliat. No només el fet de tenir el filial en una categoria molt més competitiva i propera a Primera o el de formar joves promeses incorporades d'arreu, sinó sobretot el de no poder oferir a alguns jugadors compaginar ambdós equips o formar part de la primera plantilla en ple dret però ocupar fitxa del Peralada per deixar vacants al Girona esdevenien els maldecaps d'un Quique que ara veu com tot ha arribat a bon port, i el millor exemple i més recent n'és el canvi de cromos de José Aurelio Suárez per René. L'equip tècnic del Peralada seguirà igual, amb un Arnau Sala al capdavant que aposta per plantilles justes, quelcom que permetrà al Girona fer ús de diverses fitxes que el Peralada no emprarà. A la plantilla, això sí, els canvis seran notoris, i el primer damnificat podria ser Gianni.

Però els canvis no només seran esportius, sinó també en l'àmbit institucional. De fet, aquests han estat els primers a consumar-se. El fins ara president Josep Isern abandona el càrrec, tot i que continuarà a la junta, molt lligat a l'àrea esportiva, i exercirà com un dels vicepresidents del club. El seu relleu a la presidència l'agafarà el doctor Miquel Llobet, molt arrelat al Peralada, i exercirà durant els pròxims quatre anys. També s'enfortirà l'acord de col·laboració amb el Girona, i l'exemple més notori n'és el canvi de nom, que malgrat s'ha de ratificar en junta, ambdós clubs el donen per fet. El Peralada passarà a competir com a Peralada-Girona B, mentre que el fins ara Girona B, a Segona Catalana, ho farà com a Girona C.

Jordi Pineda.

Comentaris