Farid Boulaya aterra al Girona

El fitxatge més exòtic de l'estiu, o almenys, fins a la data, del Girona, ja té nom. Es diu Farid Boulaya, un jove mitja-punta de vint-i-quatre anys nascut a França, tot i que també pot alternat amb la posició d'extrem, i de nacionalitat Angelina-francesa, que malgrat que alberga a les seves botes una gran qualitat, ha estat perseguit cruelment durant els últims temps per les lesions. De fet, aquest últim curs tan sols va poder disputar disset minuts amb el Bastia, a la Ligue 1, conseqüència de constants problemes físics. D'estatura mitjana, mesura 180 centímetres, i la seva major virtut és la màgia amb la pilota als peus. Està molt ben dotat tècnicament i és l'home ideal per realitzar les últimes passades que tant solen costar de trobar. Si les lesions el respecten, afegirà molta competència en una zona on entre ell, Portu i Borja només podrà jugar un.

L'internacional amb Algeria sub-20 va començar a fer els seus primers passos en el món del futbol al futbol francès, on de fet ha realitzat tota la seva carrera futbolística fins a dia d'avui. L'Istres va esdevenir la seva primera aventura al futbol professional. Trenta-set partits en tres temporades a la Ligue 2 i tan sols dues assistències, amb cap gol anotat, no li van valer la renovació i va marxar lliure destí al Clermont. Allà només va durar una temporada, però no per mal rendiment, més aviat al contrari. Amb trenta-tres partits disputats durant el curs va explotar, anotant set gols i repartint quatre assistències. Es va convertir amb la revelació de la segona divisió francesa, i el Bastia va decidir donar-li una oportunitat al màxim nivell, pagant per ell 250.000€. Però les lesions poc o gens l'han respectat, i ha acabar disputant disset minuts repartits en dos encontres durant tota la temporada.

Farid Boulaya arriba al Girona en propietat, però es desconeix si el club català ha hagut de pagar traspàs o no per fer-se amb els seus serveis. Les xifres de l'operació no s'han fet oficials, però el que sí que se sap és que el migcampista francès estarà vinculat a l'equip que actualment dirigeix Pablo Machín durant els pròxims tres anys, fins el juny de 2020. Ja s'ha entrenat amb el grup i fins i tot va poder debutar en un partit amistós de pretemporada a Anglaterra. Ho va fer amb victòria tot i que va disposar de poc temps per mostrar-se.

Jordi Pineda.

Comentaris