Fran Sandaza, cedit al Al-Ahli de Qatar

Fran Sandaza, nascut a Toledo ara fa 32 anys, no seguirà la pròxima temporada a les ordres de Pablo Machín. El veterà atacant tanca així la seva segona etapa al club, que igual que la primera, ha durat una sola temporada. Enguany ha pogut assolir un ascens que s'havia resistit anteriorment, essent fonament la seva aportació. Considerat un 'killer' dins l'àrea, Sandaza ha destacat a Montilivi no només per la seva facilitat golejadora sinó per ser un davanter que domina molts registres i que és capaç d'adaptar-se a moltes situacions i contextos diferents, al mateix temps que per l'enorme capacitat de sacrifici i la identificació amb l'escut i els valors del club.

Quique Cárcel ja va avançar fa setmanes que la continuïtat de Sandaza no estava assegurada, tot i que la seva condició d'interrogant també li deixava oberta la porta a seguir. La continuïtat a la plantilla es veia supeditada a les opcions de mercat. Però el cert és que Fran Sandaza ni tan sols ha començat la pretemporada amb el grup, i el seu adéu respon al fet que la direcció esportiva considera que disposa de suficients opcions, que milloren totes elles el rendiment que creuen que podria oferir el '21'. MarlosStuani o Caicedo, per exemple, estan molt a prop. És per això que, com li va passar també a René, ha hagut de buscar-se les garrofes lluny de la ciutat catalana. Però l'afició en la seva majoria no s'ha agafat bé el comiat d'un dels seus ídols, que consideraven que havia de tenir un paper fonamental en el vestuari d'aquest nou Girona. Sandaza, en un comunicat on ha mostrat la seva decepció per una paraula que el club li hauria donat amb anterioritat i que finalment no hauria complert, ha volgut agrair el suport a tots els afeccionats com també als companys, tècnics i altres professionals de l'entitat.

Sandaza, de moment, no podrà complir el seu somni de debutat a Primera Divisió, i se li complica aconseguir-ho en un futur per la seva avançada edat. Tot i comptar amb propostes de Segona Divisió, el punta toledà ha optat per emprendre una nova experiència exòtica, aquest cop a Qatar, que se suma a les que anteriorment va completar a Escòcia o Japó. El seu destí serà l'Al-Ahli que dirigeix Joaquín Caparrós, i compartirà atac amb l'ex-bètic Rubén Castro, que també ha fet les maletes aquest estiu, en el seu cas, cedit pel conjunt andalús només fins al desembre.

El cas de Fran Sandaza és diferent, tot i que també jugarà a l'esquadra qatarí cedit pel Girona. L'acord s'ha tancat per una temporada, després de la qual tornarà a Montilivi perquè encara li resten dos anys més de contracte, i el seu nou club assumirà el cost total del salari del davanter. Aquesta ha estat la fórmula escollida per un Girona que no veia viable rescindir el contracte per l'elevat cost que hagués suposat. Així doncs, ha aconseguit trobar una via de sortida a Fran Sandaza per la temporada entrenat i no haurà de pagar res per ell, però acabada aquesta el recuperarà i amb un any de contracte haurà de decidir si se'l queda, el rescindeix o el torna a cedir, ja que l'Al-Ahli no compta amb una opció de compra ni voluntària ni obligatòria a final de curs.

Jordi Pineda.

Comentaris