Montilivi estrenarà Primera rebent l'Atlètic de Madrid

La detenció de Villar, president de la RFEF, va frenar en sec el sorteig del calendari de Primera i Segona Divisió, planejat pel passat dijous 20 de juliol. La Federació va creure oportú cancel·lar tots els actes programats durant la setmana fins a nou avís, però LaLiga es va negar a ajornar el sorteig del calendari fins a la pròxima setmana, i amb la pressió d'aquesta i del CSD, al final la Federació va cedir i es va acabar realitzant l'acte el divendres 21, a la ciutat del futbol de Las Rozas.

Pendents de la celebració els vint equips que configuren la categoria, a Girona es va viure amb especial atenció i emoció, i és que representava la primera ocasió durant els setanta-cinc anys d'història de l'entitat que el club era partícip de tal esdeveniment. El rival del debut a la categoria, l'estadi on aquest es produiria aquest o les dates més assenyalades a Montilivi eren alguns dels secrets millors guardats que els gironins esperaven amb més il·lusió.

Un calendari que finalment va deixar opinions per tots els gustos, però que va deparar un inici molt exigent per un Girona que a la desena jornada ja s'haurà enfrontat als set primers classificats d'aquesta última temporada. L'Atlètic de Madrid visitarà en la primera jornada Montilivi, i és que tot i que el sorteig va oferir un encontre a domicili, la necessitat d'acabar de realitzar els últims retocs al nou estadi, el Wanda Metropolitano, propiciaran que el duel es disputi al Municipal. I malgrat que el Girona també realitzarà obres de gran envergadura durant aquest estiu, Delfí Geli es va mostrar convençut que Montilivi podrà acollir l'estrena, malgrat que segons apuntava Diari de Girona, el partit potser s'haurà de jugar amb llum natural per la impossibilitat de tenir acabat a temps el nou i potent sistema d'il·luminació.

Montilivi acollirà també la segona jornada, davant del Màlaga, abans de rebre Sevilla, Barça, Villarreal, Reial Madrid i Reial Societat cada quinze dies fins a la dotzena jornada. Un pèl menys exigent serà el calendari a domicili, on tocarà visitar el Leganés, el Celta i el Llevant durant les onze primeres jornades. Els derbis, per tant, es repartiran entre la sisena i la vint-i-cinquena jornada davant del Barça, i la quinzena i la trenta-quatrena davant l'Espanyol. El Girona tancarà la lliga a domicili, davant el Las Palmas, a Gran Canària, el cap de setmana del vint de maig.

Jordi Pineda.

Comentaris