Així està el mercat: 11 d'agost de 2017

Onze incorporacions fins al dia d'avui, quatre de les quals provinents del Manchester City en forma de cessió, han cobert part de les necessitats de l'equip, però no totes. És per això que encara s'espera un central més i un parell de carrilers i davanters, a més d'un pivot si queda espai. A continuació fem un repàs de les opcions que, segons informacions de diversos periodistes i mitjans, ocuparien ara mateix un lloc de preferència a la llista de Quique Cárcel.

Sergi Gómez, el preferit per tancar l'eix
Segons Iván Quirós, Sergi Gómez seria el preferit per completar la nòmina de centrals, i s'estaria negociant. Amb AlcaláBernardoMuniesa i Juanpe assegurats, i la més que probable continuïtat de Ramalho, l'últim moviment en aquesta línia passa per la recessió del contracte de Kiko Olivas, que es va descartar al juny i no ha convençut en pretemporada. GironaUK també ha sospesat la possibilitat de la cessió de Marlon, del Barça B, opció complicada per la condició d'extracomunitari del defensor i que no passa de rumor infundat.

David Juncà, l'anhel al carril
El carriler gironí, sempre segons el diari MARCA, estaria a la rampa de sortida de l'Eibar. El diari afirma que el conjunt basc compta en l'actualitat amb cinc laterals, i que en acabar contracte el pròxim mes de juny i no ser una peça fonamental per Mendilibar des d'Ipurúa es veuria amb bons ulls el traspàs, que asseguren rondaria el mig milió d'euros.

L'altre carriler, una incògnita
Quique Cárcel sempre ha deixat clar que la idea és comptar amb cinc carrilers. Amb MaffeoAday i Planas, més la possibilitat de Juncà, és una incògnita quin serà el perfil del cinquè, i és que a causa de la polivalència d'Aday tant podria aterrar un dretà com un esquerrà. David Simón, segons La Província, i sobretot el retorn de Johan Mojica, avançat per Diari de Girona juntament amb l'opció Álex Moreno, són les alternatives que han sonat durant els últims dies.

Juan Forlín, una opció?
Segons va avançar Iván Quirós, el Girona ha mostrat en els últims dies interès per Juan Forlín, central argentí que també pot actuar com a pivot, i amb experiència a Primera Divisió. Enguany Gerard Bellera va matisar que el Girona només ha preguntat, mentre que altres clubs (es parla de l'Sporting) haurien anat més enllà. A hores d'ara no seria una opció prioritària.

Un altre cedit del Manchester City?
En una entrevista a 'Els Matins' de TV3 a principi de la vigent setmana, Delfí Geli va deixar oberta la porta a una altra arribada des d'Anglaterra. Concretament va dir que "seguirem treballant, si pot ser, en algun més", i preguntat per qui, no va donar noms però va descriure el perfil desitjat. "Jugadors importants sobretot a la davantera, que poden donar un rendiment immediat, que poden ser resolutius i que poden marcar diferències a Primera Divisió". En aquesta línia, des d'Anglaterra s'ha parlat durant l'estiu de Bony, Roberts i Brahim, però res contrastat. Enguany Delfí va assegurar que la direcció esportiva té molt clar quins són els jugadors que vol, i que estan en el camí d'intentar convènce'ls.

Marc Gual, en òrbita
L'interès en el davanter badaloní el va avançar Cristina Busquets el passat 10 de juny. Des d'aleshores ha passat molt temps, però diversos mitjans han seguit relacionant-lo amb el Girona, l'últim, el diari local. El seu perfil agradaria a la secretaria tècnica i s'estaria negociant. Segons s'apunta des de Màlaga, els andalusos també haurien preguntat per l'atacant.

Un altre davanter
En els últims dies s'han anat afegint noms a la llista de possibles incorporacions. Amb Marlos i Stuani com a únics ariets, Delfí Geli va assegurar a 'Els Matins' a principi de la vigent setmana que arribaran dos puntes més. Diari de Girona ha aportat recentment els noms de Jonathas de Jesús, ara al Rubin Kazan, i Nano, revelació de Segona fa dues temporades al Tenerife, però que ha gaudit de poc protagonisme aquest curs amb l'Eibar. Aquests rumors se sumen als d'Ortuño i Longo, que també s'han relacionat amb el club. Bojan, malgrat que Quique Cárcel va reconèixer que agradava, seria a hores d'ara inviable. Per últim, Nikkansports, mitjà japonès, segueix insistint avui que Sugimoto hauria rebutjat una oferta del Tenerife per recalar al Girona, malgrat que la certesa de la informació no està contrastada.

12/08/2017: Gerard Bellera es fa ressò del possible fitxatge de Kayode, màxim golejador de l'última edició de la lliga austríaca, pel Manchester City. El jove golejador podria ser cedit posteriorment al GironaFC. Delfí Geli ja va avançar a principis de la vigent setmana que el club treballava amb més opcions provinents del club anglès per la davantera.

Jordi Pineda.

Comentaris