Els quatre 'citizens' ja són aquí

És ben conegut que GironaFC i Manchester City són molt més que bons amics. La relació entre ambdós clubs és cada cop més potent a mesura que avança el temps, i des d'un primer moment ja es va fer saber que des d'Anglaterra arribarien diversos reforços de qualitat per aquest nou Girona de Primera Divisió. I si bé és cert que les quatre noves incorporacions van aterrar fa més de quinze dies i van completar la tradicional estada amb l'equip tota la passada setmana la ciutat esportiva del City, ni rastre d'ells als canals de comunicació oficials del club. Filtracions van fer saber a tota l'afició gironina que Pablo Maffeo, Aleix García, Douglas Luiz i Marlos Moreno s'exercitaven a les ordres de Pablo Machín, però fins al passat dia 1 d'agost no es va fer oficial. Hores després tots quatre van debutar en la presentació de l'equip a Palamós.

Pablo Maffeo, el retornat
El lateral barceloní compleix la seva tercera cessió a Montilivi. Va arribar per primer cop fa dos hiverns, amb l'equip de Machín lluitant per evitar el descens en el curs posterior a la desfeta del Lugo, i malgrat costar-li entrar a l'equip, les seves actuacions van acabar ajudant a l'esquadra catalana a arribar a un play-off d'ascens que finalment es va acabar de forma molt agre. Guardiola va començar la temporada donant minuts al City al jove defensor però l'alta competència li va valer de nou a l'hivern un préstec a Montilivi, i aquest cop sí, va tornar cap a Manchester amb l'ascens a Primera assolit. En aquesta ocasió, tècnics i jugador han considerat que el millor és començar des de l'inici la temporada a les ordres de Pablo Machín, qui confia molt en el prometedor carriler, i fer-se un nom a Primera Divisió. Igual que la resta dels seus companys, aterra cedit per una temporada sense opció a prolongar l'estança amb una opció de compra.

Aleix García, l'aposta
Format a la pedrera del Villarreal, va emmigrar fa dues temporades al futbol base del Manchester City. Amb l'equip de Castelló va arribar a debutar a Primera Divisió, mentre que a Anglaterra s'ha destapat com una de les grans promeses de la base del City. Amb dinou anys, compta amb unes grans qualitats tècniques que el fan un jugador molt preuat a la medul·lar i amb condicions úniques. Amb un perfil semblant al d'Àlex Granell, buscarà fer-se lloc en una posició caracteritzada per l'alta competència en la seva primera experiència al futbol professional.

Douglas Luiz, talent brasiler
El brasiler ha esdevingut la gran aposta del Manchester City. Amb només dinou anys, el club anglès ha executat la seva compra al Vasco de Gama per una quantitat pròxima als quinze milions. Juga d'interior, i malgrat que la seva joventut, es va erigir com un dels màxims referents del seu anterior club i una peça fonamental en l'ascens d'aquest a la Primera Divisió. Si bé mai ha sortit del futbol sud-americà i podria necessitar adaptació a Europa, els qui el coneixen asseguren que està dotat d'unes qualitats tècniques úniques i que compta amb una gran conducció de pilota així com amb una envejable visió de joc. A Palamós ja va deixar pistes de l'enorme qualitat que guarda a les seves botes i les expectatives són elevades.

Marlos Moreno, l'interrogant
Dels quatre, és el que més interrogants genera. El Manchester City va realitzar una aposta important el passat estiu en pagar cinc milions d'euros per la seva contractació, i el va cedir al Dépor perquè gaudís de la seva primera experiència al futbol europeu. Però el cert és que a A Coruña no van acabar gaire satisfets del seu rendiment, i les opinions que arriben des de terres gallegues no són les millors. El punta colombià, que destaca per la seva mobilitat, sol actuar com a segon davanter, i malgrat que al seu país va realitzar campanyes admirables, l'última, amb el Dépor, no va brillar i en escasses vint aparicions no va poder anotar cap gol. Des de Girona es confia que necessita regularitat i que el període d'adaptació al nostre futbol ja l'ha complert, i la polivalència amb la posició d'extrem han esdevingut un punt a favor. La seva explosivitat i la tècnica que anys anteriors havia demostrat avalen un fitxatge que es confia que pugui explotar a Montilivi i ajudar ofensivament l'equip en aquesta primera experiència a l'elit.

Jordi Pineda.

Comentaris