Girona 1-0 Màlaga | Reaccions: "Dins del vestuari ens trobem amb molt bon rotllo i ens sentim molt bé"

La setmana anterior, davant l'Atlético de Madrid, la victòria es va resistir. Correa i Giménez va evitar que el doblet d'Stuani deixés els tres punts a Girona. Una setmana després, en aquesta ocasió davant el Màlaga, a Montilivi ja es va poder celebrar la primera victòria dels homes de Pablo Machín a la categoria d'or del futbol espanyol gràcies a un solitari gol d'Alcalá, i de nou, oferint molt bon joc i dominant al rival. Les reaccions dels protagonistes a aquest 1-0 les pots llegir a continuació.

Míchel González, que ja a la prèvia havia reconegut que malgrat que jugava a Segona Divisió el Girona ja era un equip de Primera des de feia temps, es va reafirmar en aquesta línia a la roda de premsa posterior al partit. El tècnic madrileny es va reafirmar recalcant que "jo no m'invento el que dic", i va lloar la capacitat i els mecanismes d'un equip, el de Pablo Machín, al que també va considerar van concedir moltes facilitats al tram inicial. Míchel es va mostrar convençut que quan als minuts finals el seu equip va agafar les regnes i va dominar el mig del camp, va aconseguir posar al Girona les mateixes dificultats que li havia provocat l'Atlético de Madrid una setmana abans, però va insistir en la falta d'encert com a principal escull per satisfer els seus interessos.

No va fer la mateixa valoració Pablo Machín. El tècnic sorià va recalcar que si el Girona havia aconseguit minimitzar el Màlaga havia estat per mèrits propis més que per demèrits del rival. Machín, que va valorar l'èxit com a fruit de l'actitud i la qualitat dels futbolistes, així com de l'avantatge de tenir uns mecanismes adquirits des de fa temps, i de la inèrcia i la il·lusió que ha portat l'històric ascens, també va voler recalcar que han de seguir treballat i no creure's que són més del que són perquè els posaria en desavantatge davant dels rivals. Enguany no va amagar que abans de començar la lliga hagués firmat sumar aquests quatre de sis, i que això els dona molta tranquil·litat per seguir treballant. El tècnic s'ha mostrat satisfet per haver demostrat que el partit contra l'Atlético "no va ser flor d'un dia", però ha insistit que això no ha fet res més que començar, i que malgrat que els bons resultats és necessari que arribin reforços abans del tancament del mercat, pel que ha posat "la mà al foc", ja que els considera "necessaris per aconseguir els objectius".

No va debutar Marlos, envoltat aquests dies per una rumorologia sobre un possible adéu prematur després de ser inscrit amb l'Independiente argentí, però sí que ho va fer un company seu, Douglas Luiz. Sobre el brasiler, Machín es va mostrar caut. Considera que ha arribat a "una lliga molt diferent de la que estava acostumat", i que "s'ha d'anar adaptant", si bé també va valorar l'ingrés al terreny de joc en un moment difícil i la seva bona resposta.

Pedro Alcalá va ser, sens dubte, el gran protagonista de la nit. Amb el seu gol el Girona va assolir la primera victòria a Primera Divisió, i es va mostrar molt satisfet, no només pel gol sinó per tres punts molt importants contra un Màlaga "de la nostra lliga", va recalcar. Preguntat pel seu canvi de posició, del centre al costat dret de la defensa per l'arribada de Bernardo, va assegurar que no queda altre que intentar-ho fer el millor possible. Sobre el primer desplaçament, d'aquí a quinze dies a San Mamés, com Machín, no es va mostrar ni molt menys atemorit i va recórrer als resultats assolits fins ara per justificar que donant la cara i estant al 100% l'equip pot competir a un gran nivell.

Un altre central, Marc Muniesa, també va tenir una actuació destacada. La graderia de Montilivi fins i tot va corejar el seu nom. La ràpida adaptació al sistema i la plena integració al grup l'han convertit en una peça important a l'eix defensiu d'aquest Girona. Muniesa va valorar molt positivament un inici on s'han aconseguit quatre punts de sis que considera "són una tranquil·litat", i als quals va dotar de més importància després de l'empat de la setmana passada, que va valorar com "un toc d'atenció per sortir més concentrats" i acabar assolint una porteria a zero també "molt important". Després d'admetre que són quatre punts importantíssims i que ningú s'esperava, va recalcar que "a casa ens hem de fer forts", i va apostar per seguir amb aquesta mentalitat per afrontar un inici dur. Començar contra equips de tant nivell "ens anirà bé", va concloure.

Aday Benítez és un dels debutants. Va estrenar-se amb una gran actuació davant l'Atlético de Madrid i ho va repetir contra el Màlaga. En l'àmbit personal va assegurar sentir-se "molt bé, amb molta confiança". Una confiança que també li està donant el tècnic, Pablo Machín, i que considera "molt important". La clau de l'èxit, que "hi ha molt bon rotllo al vestuari" i la gent que porta més temps està ajudant a adaptar-se als nouvinguts. Sobre la ràpida adaptació de l'equip a Primera assegura que "o t'adaptes o et mengen", i en aquest sentit es mostra molt satisfet de la línia que està seguint l'equip.

Jordi Pineda.

Comentaris