Girona 1-0 Màlaga: Tres punts històrics

El Girona segueix fent història. La setmana passada s'estrenava a Montilivi davant l'Atlètic de Madrid, i ben a prop es va quedar d'aconseguir sumar els seus primers tres punts a la categoria d'or del futbol espanyol, però una envestida final dels homes del 'Cholo' ho va evitar sobre la botzina final. L'èxtasi de celebrar per primera vegada una victòria a Primera Divisió es va haver d'ajornar fins aquest dissabte, quan l'equip de Pablo Machín va passar clarament per sobre del Màlaga quant a joc i ho va arrodonir amb un gol de Pedro Alcalá en una jugada d'estratègia que de nou va tenir a Àlex Granell com a protagonista. El Màlaga al complet va demanar fora de joc, i en les imatges és difícil apreciar si realment Alcalá estava en posició antireglamentària o no, però el cert és que l'àrbitre no ho va creure així i la diana va pujar al marcador i va esdevenir vital per sumar tres punts que deixen de forma eventual al Girona quart a la classificació, quelcom que no passa d'anècdota però al que Machín, amb to irònic va respondre en declaracions posteriors: "Haurem de jugar prèvia de Champions, no?".

Machín, que també va reconèixer que abans de l'inici de campionat hagués firmat amb els ulls tancats aquests quatre punts en dues primeres jornades tan exigents, va assegurar que també els donaran tranquil·litat per encarar les següents jornades, on els esperen rivals de gran entitat, com l'Athletic Club, el Sevilla o el Barça, si bé no seran menys complicats desplaçaments com el de Butarque. Centrant-nos en el partit d'ahir, de nou vam veure un Girona dominador, amb bon tracte de la pilota, elaborant i madurant les jugades des del darrere però al mateix temps tenint molta presència a camp contrari, amb molts canvis de joc i amb una presència destacada dels carrilers, si bé el joc interior de Portu i Borja, que amb espais estan brillant més a Primera que a Segona, també va dur de corcoll la defensa visitant. Com una apissonadora, els homes de Machín van passar clarament per sobre dels de Míchel com ja va succeir el dia de l'Atlético, si bé la diferència va esdevenir en els minuts finals, on el Màlaga, amb menys qualitat individual que els madrilenys, i el Girona, escarmentat per l'experiència viscuda exactament una setmana abans, no van donar marge a canvis a l'electrònic i els tres punts es van quedar a Montilivi. La ràpida adaptació de l'equip a l'elit i el bon resultat dels debutants, conjurada amb la rapida incorporació al grup dels nouvinguts, han esdevingut clau perquè l'equip hagi satisfet una de les principals preocupacions de Machín: Extrapolar el joc de Segona a Primera, i amb bons resultats. Precisament ho valorava Aday, reconeixent que a Primera "o t'adaptes o et mengen", i que el vestuari es manté molt unit, amb "molt bon rollo" deia el de Sentmenat.

Montilivi ahir no registrava un ple absolut, amb uns 4000 seients buits, però la festa es va viure igual. Maffeo va avisar per primer cop només començar el partit amb un xut excessivament creuat, i minuts després ho va tornar a intentar Borja, que en una jugada d'estratègia va rebre sol dins l'àrea però el seu remat va marxar desviat. A la mitja hora de joc, Granell va iniciar de nou la jugada del gol, i és que les tres dianes que el Girona ha transformat a Primera Divisió s'han començat a gestar a les seves botes. Una pilota a l'esquena de la defensa que Portu controla i remata va derivar amb un rebuig de Roberto, porter del Màlaga, que Alcalá va aprofitar per fer pujar el definitiu 1-0 al marcador a plaer. Les ocasions més clares no van tornar a fer acte de presència fins al segon temps. Primer una passada de Borja va deixar sol a Stuani, però no va encertar en rematar. Un gol anul·lat a Portu i un potent xut de Douglas Luiz desviat pel mateix Roberto van poder ampliar l'avantatge d'un Girona que va veure com al tram final el Màlaga agafava les regnes del partit, si bé el nerviosisme de Montilivi era més pel record del succeït la setmana anterior, encara molt present, que pel perill real que generava un Màlaga que volia i no podia. Gorka va haver d'intervenir en comptades ocasions i ho va fer amb solvència.

Jordi Pineda.

Comentaris