Girona 1-0 Manchester City: Èxtasi

El nou Montilivi no podia estrenar-se de millor manera ni contra millor rival. Josep Guardiola i el seu Manchester City van visitar el Municipal el passat dimarts per disputar la quaranta-unena edició del Trofeu Costa Brava i posar a prova l'equip que dirigeix Pablo Machín en la seva última prova de foc, i la més potent, abans de l'exigent inici de campionat davant l'Atlètic de Madrid el pròxim dissabte. Malgrat haver començat la Premier League el passat cap de setmana i tenir partit també el pròxim, el tècnic de Santpedor no va escatimar en estrelles a l'alineació inicial. Claudio Bravo, Mangala, Sané o Stearling, els més destacats, si bé amb el marcador advers la nòmina va augmentar amb l'entrada de Gundogan o l'emergent Gabriel Jesús, entre altres, però ni amb els millors sobre el verd de Montilivi Guardiola va aconseguir arravatar una merescuda victòria a un Girona que va causar molt bona impressió al preparador català, segons reconeixia en declaracions als micròfons de TV3.

Machín va introduir diverses variants a l'onze que habitualment havia disputat els partits més exigents d'aquesta pretemporada, qui sap si pensant ja en l'alineació que presentarà el dissabte. Del 3-5-2 va passar al 3-5-2-1 que tan bon resultat va donar durant un llarg tram de la temporada passada, amb Gorka sota pals, Maffeo i Aday als carrils, AlcaláBernardo i el nouvingut Muniesa a l'eix, Pere Pons i Granell, substituint Douglas, al pivot, Borja i Portu per davant seu i Stuani en punta. Però de possessió poca, i és que el tècnic sorià va renunciar al mig del camp per buscar transicions ràpides. Pilotes llargues amb destí els carrilers o un Stuani que fixant els centrals obria espais per Portu. I així va arribar el primer gol: Ràpid contracop que després d'una centrada d'AdayPortu remata, absolutament sol davant el xilè Bravo. D'ocasions per ampliar l'avantatge no en van faltar, però un Stuani molt imprecís va perdonar en dues ocasions a boca de canó. Per la seva banda, Maffeo va deleitar un cop més els afeccionats amb jugades inversemblants, posant en diverses ocasions en evidència a Sané, i despertant els elogis del mateix Josep Guardiola.

L'entrada del reguitzell de canvis prop del minut 60 va canviar el partit. Les forces es van començar a igualar i el Girona va perdre pistonada davant d'un Manchester, val a dir, poc intens durant tot l'encontre. Però la victòria, que va deixar per catorzena vegada el trofeu a les vitrines locals, augmenta la confiança d'un equip força qüestionat durant la pretemporada, sobretot a la parcel·la ofensiva. Dissabte contra l'Atlètic s'espera un context totalment diferents, si bé s'intueix un plantejament similar de Pablo Machín, que podria repetir onze si ho considera oportú. Kayode, que ja s'entrena, podria estar a disposició del tècnic si s'arregla la part burocràtica abans de la data i s'oficialitza la seva incorporació.

Jordi Pineda.

Comentaris