Girona 2-2 Atlético de Madrid: Grans sensacions i un punt

El calendari va oferir tot just fa un mes un inici complicat i molt exigent pel Girona. Ni més ni menys que l'Atlético de Madrid visitava en la primera jornada Montilivi abans d'enfrontar altres compromisos en pròximes dates davant altres rivals de l'entitat de l'Athletic, el Sevilla o el Barça. Però Pablo Machín ja ho deia abans del partit: "Aquest equip està capacitat per guanyar l'Atlético", afirmava el sorià. I ben poc va faltar. La il·lusió que corria per la graderia es va contagiar a uns jugadors, que, en la gran majoria, debutaven a Primera Divisió amb moltes ganes d'agradar, i ho van aconseguir.

Machín va optar pel mateix onze titular que envers el Manchester City. Fins a set dels herois de l'ascens del curs passat van ser de la partida (MaffeoAlcaláAday, Pere Pons, Granell, Borja i Portu), mentre que Gorka sota pals, BernardoMuniesa i el 'killerStuani van completar un onze, de nou, per a la història. El primer onze del Girona a la Primera Divisió. Però el que també va quedar gravat a la història, com ell mateix reconeixia després del partit amb orgull, va ser el nom de Cristhian Stuani. El davanter uruguaià, durament qüestionat durant la pretemporada, només va necessitar 22 minuts per anotar el primer gol oficial del club a la categoria d'or del futbol estatal, i tres després completava un doblet que si bé va acabar donant al Girona el seu primer punt, ben prop va estar també d'atorgar-li una meritòria victòria.

Les sensacions, molt positives. El mateix Machín reconeixia en roda de premsa que, si s'hagués tractat d'un combat, hagués sortit guanyador el Girona, però va lamentar que el que compta en el futbol és el KO, i per tant, l'empat. Un empat que va trobar escuet pels mèrits realitzats sobre el terreny de joc, reconeixent que més que amb sensacions hagués preferit començar-se a guanyar el respecte de la Primera Divisió amb punts. El citat doblet de Cristhian Stuani en tres minuts, entre el 22 i el 25 (només quatre jugadors han anotat dos gols en un mateix partit a Oblak: Messi, RonaldoRubén Alcaraz i el mateix Stuani), va fer pujar al marcador un 2-0 que es va poder ampliar en diverses ocasions, les més clares de Portu i Kayode. Oblak enguany va esdevenir l'home del partit, evitant la sentència i donant vida a una remuntada dels homes del 'Cholo' als últims minuts. Ni l'aclaparador domini del Girona durant tot l'encontre, anul·lant tot un Atlético de Madrid, ni l'expulsió de Greizmann al minut 70 no van evitar que en una ofensiva final, Correa primer i Giménez després empatessin la cita davant la incredulitat de Montilivi. Oblak de nou va salvar en temps d'afegit un remat de l'esmentat Kayode, sol, a boca de canó, quan un sector de Montilivi ja començava a celebrar el gol.