Girona 2-2 Atlético | Reaccions: "Si fos boxa ens haguéssim endut el combat, però en futbol només val el KO"

Després de molts anys lluitant per arribar-hi, de molt partiment i també d'alegries pel camí, el Girona debutava dissabte passat a LaLiga Santander. Amb retard, pel minut de silenci realitzat en memòria de les víctimes de l'atemptat a Barcelona, Cristhian Stuani posava en joc la pilota passades les 20:15. Montilivi tornava a rugir com mai, aquest cop, amb quatre mil espectadors més que van aportar les grades supletòries, i a l'anhelada Primera Divisió, per primer cop a la història, ni més ni menys que contra l'Atlético de Madrid del Cholo Simeone. Montilivi es va omplir, rècord d'assistència fins a la data amb més de tretze-mil cadires ocupades, i jugadors i afició van completar un primer encontre a l'elit ple d'intensitat, emocions i gols. Molts gols.

El 'Cholo' Simeone va diferenciar clarament el primer temps del segon. El tècnic argentí va admetre que el conjunt de Pablo Machín va realitzar un gran primer tram de partit, si bé no va voler parlar de superioritat local sinó més aviat de major concreció. La remuntada del seu equip la va voler alabar per les circumstàncies adverses, no només del resultat sinó de l'expulsió de Griezmann al minut 70. Enguany sí que va deixar elogis pel Girona, del qui va reconèixer no es va veure sorprès perquè ja coneixia la seva perillositat, i va admetre que va ser millor que el seu Atleti durant alguns trams de l'encontre, havent vist des de la banda un equip que té molt clar al que juga, molt concret en les sortides sobre la velocitat o molt potent a pilota aturada, resumint totes aquestes virtuts de l'esquadra local amb l'exhibit al primer temps, on considera ho va portar a terme gairebé a la perfecció.

Per la mateixa línia va anar Pablo Machín. El tècnic sorià, que va atribuir la gran quantitat d'herois de l'ascens del curs passat a l'onze titular pel seu coneixement del sistema, va assegurar que hi haurà oportunitats per tots al llarg de la temporada, i es va mostrar exigent. Considera que sempre hi ha marge de millora, si bé va reconèixer que la primera part va fregar el seu ideal com equip: Dominadors, jugant en camp rival, movent amb rapidesa la pilota, més en llarg que en curt per les condicions del terreny de joc, centrant, rematant o lluitant de tu a tu contra un rival molt poderós en l'aspecte físic. Enguany Pablo Machín va lamentar no viure només d'imatge, sinó també de punts, i en aquest aspecte se'n van acabar escapant dos als últims minuts. Fent una comparativa amb la boxa, va assegurar que el Girona s'hagués endut el combat, però en el futbol, va concloure, només val el KO, i per tant, l'empat. Del paper de l'afició, a diferència del dia del Manchester City, se'n va mostrar molt satisfet, valorant-lo en un 12 sobre 10, si bé també va voler ser exigents amb ells.

Marc Muniesa, per la seva banda, va voler recalcar que si bé abans del partit és un resultat que haguessin firmat, per com s'havia posat l'encontre, molt de cara amb el matiner doblet de Cristhian Stuani, se'n anaven amb un sabor agredolç, i fins i tot una mica capcots. Ho teníem guanyat, assegurava el central gironí, però puntualitzava que això és Primera Divisió, i s'hi han d'acostumar. Més experiència va faltar per segellar la victòria, si bé va admetre que és un resultat que els dona confiança per encarar les pròximes dates del campionat, la més imminent, aquest pròxim cap de setmana contra el Màlaga, de nou a Montilivi.

Cristhian Stuani, que ja en la prèvia assegurava que amb intensitat podien guanyar perquè tenien molta fe, va esdevenir l'heroi de la nit. L'uruguaià s'ha fet un lloc a la història del Girona, on quedarà escrit que va anotar els dos primers gols oficials de l'equip a Primera Divisió, fita per la qual es va mostrar molt orgullós, si bé va reconèixer anar-se'n un pèl decebut per no haver assolit una victòria que després del seu doblet es veia factible. Un resultat injust en un partit on va considerar que l'equip va pecar de tirar-se massa endarrere als minuts finals. Però ni la igualada de l'Atleti al tram final va aigualir la festa i la il·lusió que es va viure a Montilivi. El 'killer'uruguaià enguany no es va voler fixar cap altre objectiu personal que els grupals, amb la permanència del Girona a la màxima categoria del futbol estatal al capdavant.

Jordi Pineda.

Comentaris