Marc Muniesa, penúltim retoc a l'eix

Quique Cárcel segueix treballant per construir el Girona que haurà de donar la cara en l'estrena de l'entitat a Primera Divisió. Amb algunes posicions ja cobertes i d'altres encara a l'espera de reforços, al director esportiu encara li manquen entre cinc i sis incorporacions per tancar en les dues setmanes i escaig restants de mercat. És conscient que l'afició comença a neguitejar-se per la falta d'efectius, sobretot en atac, on en pretemporada l'equip ha evidenciat les seves carències, però l'arquitecte gironí no vol deixar de perseguir primeres opcions i això està demorant l'arribada de nous elements. I ja ho diuen, a poc a poc i bona lletra.

L'últim en aterrar a Montilivi ha estat Marc Muniesa, central de perfil esquerrà nascut a Lloret de Mar ara fa 25 anys. Fa dies que jugador i clubs havien arribat a un acord, però la tardança de l'Stoke en firmar el seu substitut, condició indispensable per tancar l'operació, ha demorat el desenllaç de la transacció. Amb Martins Indi a l'entitat anglesa, avui a la tarda s'ha desencallat l'arribada d'un Marc Muniesa que augmentarà la nòmina de jugadors gironins a la plantilla a quatre. Perseguit per Quique Cárcel des del juny, la incorporació del català eleva a sis el nombre d'efectius disponibles a l'eix, si bé la més que probable sortida de Kiko Olivas desembocarà en l'arribada d'un altre jugador a la posició, i deixa coberta una gran mancança com era la manca d'esquerrans específics a l'eix. Marí no va convèncer la temporada passada, i amb el seu adéu l'únic jugador capaç d'adaptar-se a les exigències de la posició era Juanpe, dretà, però inactiu durant tota la pretemporada per problemes físics. A més, Muniesa compta amb el valor afegit de la polivalència, i és que també pot desplaçar-se al lateral en cas de necessitat, i durant la seva carrera fins i tot ha actuat de pivot.

Format a La Masia, Marc Muniesa no destaca per la seva envergadura (1,81 m), però coneix a la perfecció l'exigència del futbol d'elit i compta amb molt bona sortida de pilota. Amb gairebé un centenar de partits disputats amb el Barça B entre Segona B i Segona, on va oferir unes grans prestacions, va cridar l'atenció de Josep Guardiola, aleshores entrenador del primer equip blaugrana, però la seva etapa al conjunt blaugrana va estar marcada pels infortunis, començant pel dia del seu debut, quan una inoportuna expulsió va desembocar en una sonora mocadorada del Camp Nou. I el juny del 2012, quan els tècnics van decidir incorporar-lo definitivament a la primera plantilla blaugrana, una lesió de gravetat abans de començar la temporada el va deixar amb la mel als llavis. Va acabar el curs recuperant-se amb el filial, i amb la carta de llibertat sota el braç, no li van faltar ofertes a l'estiu. Internacional espanyol amb totes les categories inferiors, va cridar l'atenció de conjunts de l'envergadura del Chelsea, i va acabar signant per un Stoke City de la zona noble de la Premier League. A Anglaterra ha disputat 57 partits en quatre temporades, anotant un gol.

Muniesa finalment arriba cedit per l'Stoke, on té contracte fins al juny del 2019. La seva presentació es realitzarà el pròxim dilluns a les 16:30h a l'hotel Camiral del Golf PGA de Caldes de Malavella, tal com resa el comunicat oficial del Girona, que també afirma que era un dels objectius prioritaris de la direcció esportiva del debut a Primera Divisió. Podria disposar dels seus primers minuts amb l'elàstica blanc-i-vermella demà contra el Reus i dimarts envers el Manchester City, i si Pablo Machín ho considera oportú, estarà disponible pel debut a Montilivi contra l'Atlètic de Madrid el pròxim cap de setmana.

Jordi Pineda.

Comentaris