Peralada 0-1 Mallorca: Estrena històrica amb derrota

Girona primer, i ahir el Peralada van complir els seus respectius somnis pels quals tant havien lluitat durant els últims temps. Tant Montilivi com el Municipal de Peralada es van omplir i van esdevenir una festa que quedarà gravada a la història d'ambdues entitats, però el desenllaç per uns i altres van ser molt diferents. Mentre que a la ciutat gironina es va viure un empat, que fins i tot va poder ser una victòria, contra un rival de l'entitat de l'Atlético de Madrid, els deixebles d'Arnau Sala, penalitzats per l'absència massiva de jugadors per problemes en tramitar les seves fitxes federatives, i també fortament castigats per les lesions (José Aurelio Suárez, Xavi Boniquet i Javi Sánchez van patir problemes físics, mentre que Cesc Clotet no va poder arribar ni a participar), van acabar caient per la mínima i donant guerra fins a l'últim instant davant d'un Mallorca que es postula com un dels màxims candidats a l'ascens a LaLiga123.

Amb jugadors com Manolo Reina a la porteria, Antonio Raíllo a l'eix, Damià Sabater, Pol RoigéÁlex López o Lago Júnior a l'onze, tots ells amb més o menys mesura amb molta experiència al futbol professional i amb un talent innegable encara a les seves botes, el Mallorca es presentava al Municipal de Peralada per intentar aigualir el debut dels homes d'Arnau Sala a la categoria de bronze i començar a treballar pel retorn a Segona A. Per si no era suficient l'onze que presentava plegat de jugador d'alt nivell, top per la categoria, a la reserva aguardaven el seu torn Álex Serrano, Abdón Prats o Rufo, entre altres, mentre que el Peralada ni tan sols completava el banc de suplents, amb Richi Paz convocat a corre-cuita per la lesió en l'escalfament de Suárez, Estellés, Montes i un Clotet lesionat, sense possibilitats reals de saltar sobre el terreny de joc. La majoria de reforços, com SoniAndzouana o Andrés, entre altres, van haver de quedar-se a la graderia forçosament, esperant que pel pròxim partit ja s'hagi resolt la seva situació. Enguany, els onze jugadors que van defensar la samarreta del blanca i verda, una combinació entre reforços i integrants de l'equip que va assolir l'ascens el curs passat, van competir de forma excel·lent i van merèixer puntuar.

La citada lesió de Suárez a l'escalfament va atorgar la titularitat a Gianni, mentre que la matinera lesió de Xavi Boniquet i l'impossibilitat de fer entrar a Cesc Clotet va obligar a Arnau Sala i Xavi Punsí a retocar tot l'eix defensiu, donant entrada a Eric Montes i resituant Maxi Villa. L'equip en cap moment va perdre la cara al partit tot i les adversitats, i va tenir una destacada presència a camp contrari durant el primer temps, si bé aquesta es va diluir en el segon. David Coromines va esdevenir l'home més actiu i destacat a la parcel·la ofensiva, mentre que a l'altra banda Gianni es va lluir en diverses ocasions realitzant aturades de molt mèrit. L'equip va saber patir en els pitjors moments, quan el Mallorca més va estrènyer, deixant molt bones sensacions els nouvinguts Bambo Diaby i Iu Ranera. Només un gol de Bonilla amb una canonada des de la frontal, inapel·lable per Gianni, va entelar el gran treball d'un Peralada que va fer front a tots els contratemps i va poder marxar amb un resultat molt més positiu.

Jordi Pineda.

Comentaris