El mercat, en números

En el primer mercat del Girona com a equip de Primera Divisió, Gironistes Online ha comptat que són 112 els noms de futbolistes de més de 15 nacionalitats diferents, que mitjançant premsa o xarxes socials s'han arribat a relacionar amb el GironaFC, si bé per l'allau de rumors en múltiples vies no es descarta que pugui ser algun més. D'aquests, tan sols un 12,5% ha acabat aterrant a Montilivi, si bé d'altres han interessat i no s'han arribat a concretar, mentre que amb tot el llistat es podrien realitzar 4 equips i mig amb totes les fitxes federatives màximes completes i 10 onzes titulars amb dos suplents. Una mitjana de gairebé dos rumors per dia durant els 63 dies que dura el mercat estival, concretament des de l'1 de juliol fins a l'1 de setembre, en aquesta ocasió.

D'entre tots els noms destaquen els d'Eto'o o David Villa, alguns dels rumors més sonats de l'estiu juntament amb d'altres com Víctor Valdés, qui finalment ha optat per la seva retirada del futbol professional. Infinitat de joves talents de l'acadèmia citizen o fins a nou dels futbolistes més destacats en el passat més recent del club que podien cercar el camí de sortida dels seus respectius equips eclipsen una llista on s'hi poden trobar futbolistes de 19 lligues diferents. La mateixa lliga espanyola i l'anglesa (incloent-hi primera i segona) dominen clarament sobre les altres quant a quantitat de rumors sobre possibles arribades al Girona, mentre que destaca la poca presència de l'Alemanya respecte a les altres lligues europees. A la cita tampoc hi poden faltar els serials de l'estiu més destacats, amb Caicedo al capdavant, seguit de Víctor Álvarez o Bojan.

El cert és que de fitxatges n'hi ha hagut 14. L'únic que mai va arribar a sonar abans de ser anunciat oficialment, el de Bernardo Espinosa. Anglaterra ha estat el destí preferit per Quique Cárcel a l'hora d'anar a buscar jugadors, amb 8 incorporacions provinents d'equips del país anglosaxó, si bé els 5 cedits del Manchester City desnivellen clarament la balança i distorsionen l'estadística. D'ells, Kayode havia competit el curs passat a la lliga Austríaca, Marlos i Maffeo a Espanya amb el Dépor a Primera i el mateix Girona a Segona respectivament, Douglas al Brasil i Aleix, l'únic que ho havia fet a la lliga de filials d'Anglaterra. Segueix Espanya, amb 4 incorporacions provinents d'equips nacionals; Gorka Iraizoz, Johan Mojica, Carles Planas i David Timor, l'última. França i Xina, d'on provenen Boulaya i Olunga respectivament, tanquen la llista.

* Actualització 1/9/17 a les 23:17h: La llista augmenta a 113 jugadors.

Consulta la llista íntegra de rumors fent click aquí.

Jordi Pineda.

Comentaris