Olunga i Timor apuntalen un equip de Primera

El Girona ha donat per tancat aquesta tarda primer el mercat de fitxatges del club a Primera Divisió. El repte per Quique Cárcel era majúscul però el director tècnic s'ha mantingut en la línia de cursos anteriors i no ha decebut ningú. Els fruits d'aquestes incorporacions ja s'han fet notar durant les primeres dues jornades, on juntament amb els que ja hi eren han aconseguit sumar quatre dels sis primers punts possibles amb un joc vistós i elaboratiu que pocs esperaven. Enguany la falta de notícies quant a fitxatges després de l'arribada de Kayode, tot just fa quinze dies, deixaven encara a feina a Quique cara l'últim dia de mercat. La davantera, la medul·lar i el carril, les posicions més susceptibles de reforçar.

Al final, i després d'un dia llarg, Michael Olunga i David Timor han acabat aterrant a Montilivi. De fet, el jove davanter de 23 anys ja ha estat presentat a l'estadi davant els mitjans acreditats pel club, per posteriorment saltar per primer cop a la gespa del Municipal. Natal de Kènia, és internacional absolut amb la seva selecció i destaca per la seva altura (1,90 m) i corpulència. El seu perfil és similar al d'Stuani, i d'entre els seus punts forts cal remarcar l'envergadura, que li permet fixar els centrals i alliberar espais, així com ser un davanter molt potent en el joc aeri i letal dins l'àrea. Format en diferents equips del seu país natal, va fer el salt a Europa amb el Djurgardens suec, aconseguint uns registres golejadors notables, que van despertar un fort interès del Guizhou Zhicheng xinès, qui va pagar una important suma de diners l'estiu passat per fer-se amb els seus serveis. Al futbol asiàtic no s'hi ha adaptat, i Quique Cárcel, que ja el seguia des de fa temps, ha trobat el moment idoni per incorporar-lo. Arriba cedit per una temporada amb opció a compra pel Girona, no desvelada, i amb moltes ganes de guanyar-se un lloc a l'equip i un nom a la lliga espanyola. En la seva presentació ha reconegut que ja fa molt de temps que segueix les evolucions del Girona, pel que hagués fitxat en el passat, ha assegurat, si hagués estat possible.

D'altra banda, la incorporació que ha tancat el mercat ha estat la del valencià David Timor. El polivalent migcampista, que pot ocupar posicions defensives com ofensives, així com també endarrerir la seva posició de forma eventual a zona defensiva, apuntala un mig del camp on fins a la seva arribada faltava un substitut natural per Pere Pons. L'experiència a Primera i el coneixement de la casa aporten un plus respecte a la resta d'incorporacions que es registres a la mateixa posició. Conegut per tenir una esquerra màgica de la qual ja va deixar constància durant la temporada que va militar al Girona, la 2013/2014, on l'equip va assolir una permanència agònica en la qual va esdevenir un dels puntals amb 36 partits jugats i 7 gols. D'aquella etapa ja només queda l'equip tècnic, encapçalat per Pablo Machín, Ramalho, Pere Pons, i Eloi Amagat, amb qui manté una gran relació. Als seus 27 anys, firma per tres temporades, i el Girona ha hagut de fer front a traspàs, si bé no s'han desvelat les xifres de l'operació. El jugador també ha posat molt de la seva part per poder tornar a vestir els colors del Girona.

Amb 24 jugadors en nòmina, Quique Cárcel ha donat aquesta tarda el mercat per tancat. Com ja s'esperava, tampoc hi haurà sortides. Michael Olunga i David Timor escolliran dorals entre els tres restants, el 14, el 16 i el 22. Quedarà una fitxa lliure que es podrà utilitzar a l'hivern si la direcció tècnica ho creu oportú, i aleshores ja es podrà destinar a un extracomunitari, i és que la previsió és que Johan Andrés Mojica ja estarà nacionalitzat. Preguntat per la no arribada d'un cinquè carriler, Quique ha admès que no ha trobat només al mercat, confiant amb la polivalència de Ramalho i Muniesa si es requerís.

Jordi Pineda.

Comentaris