Stuani, millor que la BBC

El gol del Girona aquesta temporada té nom i cognoms: Christian Stuani. El davanter uruguaià, que va arribar el passat estiu procedent del Middlesbrough, tornant així a la lliga espanyola, ja suma nou gols en setze jornades, de les quals a més se n'ha perdut tres. Les crítiques que va rebre en pretemporada van començar a dissipar-se ben d'hora, amb un doblet en l'estrena del Girona a primera davant tot un Atlético de Madrid, el qual també li va permetre gravar el seu nom a la fita històrica de ser el primer anotar del club gironí a la màxima categoria.


A mesura que han anat passat les setmanes Stuani ha anat ratificant la seva vàlua i ha demostrat el perquè Quique Cárcel va pensar en ell per apuntalar l'atac, al mateix temps que a aquestes alçades de campionat, encara a tres jornades de tancar la primera volta de competició, enfila camí cap a superar el seu rècord anotador a Primera, aleshores a les files de l'Espanyol, on va materialitzar dotze dianes en tota una temporada completa.


Els seus cops de cap i, en definitiva, la seva eficàcia dins l'àrea, ha contribuït en bona part al gran inici de campionat del Girona en el seu debut històric a la categoria, i ha permès també situar al club de forma eventual en posicions que donarien accés a competició europea. Aquestes bones sensacions que deixa Stuani sobre el verd es tradueixen també en unes estadístiques que encara parlen millor del 'matador de Tala'. Amb els citats nou gols que registra fins al moment, és el tercer màxim anotador de la categoria, només superat per Messi (14) i Zaza (10), i empat amb Bakambu i Iago Aspas. Endarrere deixa, entre altres, el seu compatriota Luis Suárez, que suma vuit dianes fins el dia d'avui, o la tripleta ofensiva del Real Madrid, integrada pels galàctics BaleBenzema i Cristiano Ronaldo, que entre els tres n'acomulen també vuit.

Cristhian Stuani, que ha marcat en vuit dels tretze partits que ha disputat i registra una mitjana de 1,66 gols per partit, és un dels davanters de Primera amb més incidència golejador dins del seu equip. A més, també ha estat els últims anys un fix en les convocatòries de Tabárez per la selecció uruguaiana de futbol. I amb el mundial de Rússia a l'horitzó (es juga aquest estiu) Stuani acumula arguments de suficient pes per a ratificar la confiança que li ha donat fins ara el seu seleccionador, i presenta seria candidatura a pugnar per un lloc a l'onze titular de la tota poderosa selecció uruguaiana, on la competència no serà menor. Entre altres, el blaugrana Luis Suárez o Edison Cavani, que aquesta temporada s'està sortint al PSG amb 25 gols anotats en els 24 partits que ha disputat entre Lliga i Champions.




Jordi Pineda.

Comentaris