Machín ja sap el que és guanyar el Barça

Aquest cap de setmana el Girona visitarà el Camp Nou. Ho farà per primera vegada a la seva història, i amb un únic precedent oficial, corresponent a la derrota de la primera volta que l'equip va encaixar a Montilivi. L'expedició blanc-i-vermella desembarcarà el pròxim dissabte (20:45h) a l'estadi blaugrana per encarar amb il·lusió el derbi català, i intentar també esgarrapar algun punt a un equip imbatut aquesta temporada en lliga. L'escenari és complicat però l'equip intentarà fer valer el seu coratge per competir a un alt nivell, com ho ha fet fins ara, enfront d'un dels conjunts més en forma del moment.


L'entrenador del Girona, Pablo Machín, coneix molt bé el que és imposar-se al conjunt blaugrana. Ens hem de remuntar a finals d'agost del 2008. El sorià començava a donar les seves primeres passes al màxim nivell, i exercia com a segon entrenador d'un Numància que militava a Primera Divisió. El seu equip s'enfrontava en l'inici del campionat al mític Barça de Josep Guardiola, i es va imposar. Un golàs del local Mario va ser suficient per derrotar els blaugrana i amargar el debut d'un Guardiola que posteriorment acabaria fent història al capdavant del Barça, i que ara és l'entrenador del soci esportiu del Girona, el Manchester City. Messi i Iniesta són els únics supervivents de l'equip que va formar aquell dia. Una dècada després i amb protagonistes diferents, Machín tindrà l'oportunitat de reeditar aquella gesta, aquest cop com a màxim responsable tècnic de l'equip gironí.



Machín va arribar a Girona el març del 2014, quan l'equip estava enfonsat a la zona prohibida de la classificació. Va assolir la permanència, i tres anys més tard, va portar l'equip a Primera Divisió per primer cop en 85 anys d'història del club. A més de completar un debut sense fissures a l'elit, a les seves mans aquesta temporada ja han caigut gegants de la talla de l'Atlético de Madrid (2-2 i 1-1) o el mateix Real Madrid (2-1), motiu pel qual a la prèvia ja no va voler situar al conjunt culer fora d'abast, si bé serà un rival difícil i exigent. I és que tal com apuntava minuts després de la sonada victòria contra el Madrid, fent referència a aquell matx, "a un partit i fent les coses bé, sempre tens l'oportunitat de poder guanyar", perquè "en el futbol, quan fas les coses bé, és l'únic esport on tens l'oportunitat d'un equip petit guanyar un de gran".

Jordi Pineda.




Comentaris